ADANA’DA İŞSİZLİK REKOR KIRIYOR

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Tarım ve Sanayi Bakanlıklarına ayrı ayrı Yazılı Soru Önergesi vererek son 19 senede Adana’ya yaptıkları yatırımları sordu.Orhan Sümer, “30 Büyükşehirden en az yatırım yapılan il Adana” dedi.

ADANA TARIMINA ve ÇİFTÇİSİNE 19 SENEDE NE YAPILDI

Orhan Sümer, “Türkiye’de daha önce tarım yapılan ve şimdi ekilmeyen 3,5 milyon hektar tarım arazisinin var. Yıllardır Türkiye’de çiftçiler ödedikleri girdi maliyetleri ve ellerine geçen ürün fiyatlarından oluşan bir fiyat makası arasında ezilmektedir. Kalkınmasını ve geleceğini tarım üzerine planlanması gereken bir ülkenin en bereketli toprakları 19 yıldır terk edilmiş durumda. Çiftçisi kan kusarken desteklemek yerine, sırtına borç yükleyen bir iktidar olduğu sürece ne Adana ne de Türkiye’nin kalkınması kolay olmayacaktır” dedi.

SANAYİ YATIRIMLARI YOK DENECEK KADAR AZ

Orhan Sümer, “Adana’da tarım desteklenmediği, çiftçi yüz üstü bırakıldığı gibi sanayi yatırımları da yok denecek kadar az. 19 yılda fabrikalar ya satıldı ya kapatıldı. Gençlerimizin çalışacakları, güvence sahibi olacakları fabrika, üretim tesisi ve sanayi yatırımları ne yazık ki yapılmadı. Gençlerimiz çalışacak fabrika bulamadıkları var olanların kapasitesi sınırlı olduğu için önce ilden daha sonra Türkiye’den göç etmeye başladılar. Son 19 yılın sanayi yatırımlarını Bakanlığa sorduk. Biz bir yatırım olmadığını biliyoruz ama Bakanlık ne cevap verecek hep birlikte göreceğiz” dedi.

ADANA’DA İŞSİZLİK REKOR KIRIYOR

Orhan Sümer, “İşsizlik Türkiye ortalamasının ne yazık ki çok üstünde. Özellikle genç işsizlerin varlığı, iş bulmakta yaşanan zorluklar gençlerimizin umudunu kırıyor. Adana ortalama yüzde 15’le işsizliği en fazla olan iller arasında yer alıyor. Bu oranın içerisinde büyük bir oranı da üniversite mezunu gençlerimiz oluşturuyor. Adana 19 senede kendi memleketinin gencine iş imkanı yaratamayan bir şehir haline getirildi. Ne yazık ki ekonomik sorunlarla uyuşturucu kullanımı da birleşince umutsuzluk daha da artıyor” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor