ADANA’DA KADIN ZİRVESİ

(HABER MERKEZİ)-Adana Kadın Zirvesi Organizasyon Komitesi Üyesi Banu Dilmaç, ÇÜ.Öğretim Görevlisi Zuhal Akbaba ve Av.Fatma Avcı Şen, Çukurova Gazeteciler  Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’i  Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde ziyaret etti.

Adana Kadın Zirvesi Organizasyon Komitesi Üyesi Banu Dilmaç, Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zuhal Akbaba ve Avukat Fatma Avcı Şen ile oluşturdukları platformunun 5-6 Haziran tarihinde Çukurova Üniversitesi  Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecekleri etkinlik ile ilgili olarak ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir’e bilgi verdi.

Banu Dilmaç, Adana’nın her ilçesinden ve bölgesinden hayata aktif katılımı hedef edinmiş,fırsat eşitliği talep eden, eğitilmeyi, eğitmeyi, üretmeyi ve başarmayı hayal eden, her kesimden 18 yaş üzeri tüm kadınları Zirve’de katılımcı olmaya davet etti.

’’Kadın değişirse toplum değişir’’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Dilmaç, ‘‘Kadınların eğitilmesi, meslek edindirilerek aktif yaşama dahil olması, istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırarak fırsat eşitliğini yakalaması, kendisine, ailesine ve yaşadığı topluma artı değerler kazandırabilmesi adına bir ışık bir umut olmayı, yaşadığımız topluma ve ülkemize karşı bir sorumluluk ve  görev olarak değerlendiriyoruz’’ dedi.

Zirve’de, sosyal etkinlikler bilgilendirme ve bilinçlendirme brifingleri, atölye çalışmaları ile başarı hikayeleri ve kısa film gösterimleri gerçekleştirileceğini anlatan Banu Dilmaç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘‘Zirve oturumları sırasında oluşan politik taleplerin etkin bir şekilde karar alıcı ve uygulayıcılara ve toplumun her kesimine ulaşması için etkin bir iletişim süreci yürütmeyi hedefliyoruz.Tüm katılımcıların aktif katkılarıyla kadını ilgilendiren birçok konu ve alanda ortak aklı yakalayacak ve çözüm yolları arayacağız.

 Üç bin kadın katılımcı hedefi ile vali ve kaymakamlıklar,15 ilçe belediyesi, üniversiteler, mesleki eğitim okulları ,  spor müdürlüğü, sağlık müdürlüğü, meslek odaları, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve paydaşların destekleriyle, Adana’daki kadınların aynadaki yüzleri olup çıkmaz yola girdiklerini düşündüklerinde, bakış açılarını değiştirebilme, yaralarını sarma ve hayata tutunmalarına vesile olabilmek adına , bilgilendirme bilinçlendirme ve teşvik etme bağlamında bir katkı sağlayarak yeni başarı hikayeleri yazılmasına aracılık etmek istiyoruz.’’

1. Adana Kadın Zirvesi’nin kentin tanıtımı ve prestiji açısından önemli bir etkinlik olacağını kaydeden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de kadınların toplumda, üretimde, sosyal ve kültürel faaliyetlerde daha aktif bir şekilde yer almasını her zaman desteklediklerini, bu yöndeki çalışmalara her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını bildirdi.

Ziyarette ÇGC Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy, Mali Sekreter Murat Yonat, Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Uri, Yönetim Kurulu Üyeleri A. Vahap Ünkat, Mutlu Mete ve Mustafa Akköse’de hazır bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor