Adana’da vaka sayısı 2 ayda 3.5 kat arttı

(HABER MERKEZİ)- Adana sarıdan turuncuya, oradan da kırmızıya böyle geçti. Vaka sayısı Şubat’ta 100 bin kişide 30 olan kent, bugün itibarıyla 100 binde 111’i geçti, yaklaşık 3.5 kat arttı. 

Yasakların kalkması ve sınırlı gevşemeye karşın; artışın vatandaşların hijyen, mesafe ve maske kuralına uymamasından kaynaklandığı belirtiliyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , 27 Mart- 2 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıklamış ve buna göre Adana kırmızı (çok yüksek riskli) kategoriye dahil olmuştu. 

Vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul’da 401,62’den 591,45’e, Ankara’da 184,29’dan 272,79’a İzmir’de 156,48’den 218,88’e yükseldi. Haftalık verilere göre 100 binde en fazla vaka ise Samsun, İstanbul ve Yalova’da görüldü. En az vakalar sırasıyla Şırnak, Hakkari ve Şanlıurfa’da kaydedildi.

MAVİ KATEGORİDE İL KALMADI

Bakan Koca’nın paylaştığı harita üzerindeki verilerden yola çıkarak oluşturulan yeni risk haritasına göre, Türkiye’de mavi kategoride il kalmadığı, sarı kategoride ise sadece 6 ilin, turuncu kategoride ise 7 ilin yer aldığı görüldü.

68 İL KIRMIZI KATEGORİDE

Hemen hemen tüm Türkiye’nin kırmızı kategoride olduğu yeni risk haritasına göre 68 il yüksek riskli kategoride yer alıyor.

İşte haftalık verilere göre kırmızı kategoride yer alması beklenen 68 il:

Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl,Bolu,Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli,Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale,Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor