ADANA’DA YARIN KARNAVAL BAŞLIYOR

8 gün sürecek olan Portakal Çiçeği Karnavalı için yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcılar da izleyecek. Karnaval Adana’nın ilçelerinde de  sürdürülecek.

 

(HABER MERKEZİ)- Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı olarak yurt içinden ve yurtdışından yüz binlerce kişiyi Adana sokaklarında buluşturan “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı yarın start alıyor.

13-21 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın“Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” kapsamına dahil edilmesiyle birlikte çok daha zengin bir içeriğe sahip olacak.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda bu sene yüzden fazla etkinlik yapılacak. Bu etkinlikler, Atatürk Parkı, Merkez Park, Tarihi Kent Merkezi, Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam, Ceyhan ve Kozan ilçelerindeki açık hava alanlarında ve ayrıca çok sayıda salonda gerçekleştirilecek.

Karnavalda çok sayıda yerli ve yabancı sanatçı sahne alacak. Birçok ünlü isim de sokaklarad olacak. Üstelik Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından porgrama dahil edilecek birkaç özel etkinlik dışında, tüm etkinlikler ücretsiz.

Her sene olduğu gibi bu sene de kortej gerçekleştirilecek. Karnaval korteji, rengarenk kostümlerle özel hazırlıklar yapan gruplar tarafından yapılıyor.

Komite Açıklama Yaptı

2024 yılında 12’inci kez binlerce insanı bir yıl aradan sonra yeniden buluşturacak “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda” eğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de yer alacak. Karnaval Komitesi’nden yapılan açıklamada etkinlik başvurularının şimdiden gelmeye başladığı belirtilirken şu görüşlere yer verildi;

“Bizleri derinden etkileyen ve yasa boğan büyük depremlerden sonra düzenlenecek 2024 uluslararası portakal çiçeği karnavalı moral motivasyon açisindan herkese iyi gelecektir. Önümüzdeki yıl ki karnaval programında çok ilgi çekici projeler ve etkinlikler de yer alacak. Karnavalda etkinlik yapmak için yurt içinden ve yurt dışından birçok başvuru alıyoruz. Karnavalımızın bir parçası olmak için “ruhuna uygun” projeler titizlikle değerlendirilecektir. Karnaval her yıl olduğu gibi yine şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bu yalnızca Adana ile sınırlı kalmayacak çevre iller de bu ekonomik hareketlilikten olumlu olarak etkilenecektir. Bir hatırlatmamız da Karnaval’da olmayı planlayanlar için olacak. Adana’ya gelecek olanların ulaşım ve konaklama rezervasyonlarını şimdiden yaptırmalarını öneriyoruz.

Sizlerden gelen yorumlardan anladığımız kadarıyla, stant kurulacak yerlerle ve Karnaval etkinliklerinin yerleriyle ilgili bir yanlış anlaşılma olduğunu fark ettik.

Karnavalımız, etkinlik alanlarının yanı sıra Adana sokaklarında da gerçekleşecek!

Adana cadde ve sokaklarında, birbirinden eğlenceli etkinlikleri ve muhteşem Karnaval Kortejimizi görebileceksiniz.

Şehrimizin güzel caddelerini stant kargaşasıyla doldurmamak adına, stantlar sadece belirlenen alanlarda kurulacaktır. Bu karar Valilik, Belediye ve Karnaval Komitesi tarafından ortaklaşa alınmıştır. Karnaval sadece stantlardan ibaret değildir.

Özellikle dışarıdan gelen yerli ve yabancı misafirlerimize, caddelerimizde rahatlıkla yürüyebilecekleri ve Karnaval etkinliklerinin tadını çıkarabilecekleri bir ortam sunmak, cadde ve sokaklarda düzensiz ve karışık bir görüntü oluşmasını engellemek amacıyla bu kararı aldık.

Karnaval coşkusu etkinlik alanlarının yanı sıra sokaklarda da yaşanacak ve şehrin farklı bölgelerinde birçok aktivite sizleri bekliyor olacak.

Bu yılki Portakal Çiçeği Karnavalı’nda, heyecan verici bir etkinlik sizleri bekliyor: P4C (Philosophy for Children / Çocuklar ve Yetişkinler için Felsefe) Etkinliği! Bu özel etkinlik, karnavalın coşkusunu felsefi düşünme ve yaratıcı ifade ile birleştiriyor. Eğlenceli ve düşündürücü bu atölyeler, zihinlerimizi keşfe ve sorgulamaya davet ediyor.

Etkinlik, karnavalın dört günü boyunca her gün gerçekleşecek ve her bir atölye, çocukları ve yetişkinleri, portakal çiçeği kokusunun büyüsü içinde, felsefi düşünme ve tartışmanın renkli dünyasına davet edecek.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor