Adanalı kadınlar lezzetin sırlarını öğrendi

ADANA (BÖLGE)-Adana’nın
13 ilçesindeki 17 eğitim merkezinde düzenlediği kişisel
gelişim, meslek edindirme ve hobi kurslarıyla sosyal belediyecilikte yeni
ufuklar açan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin aşçılık ve pastacılık eğitimine
katılan kadınlar, yemek ve pasta yapmanın inceliklerini öğrenip, hünerlerini
sergiledi.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na
bağlı olarak faaliyet yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi’nde
(ABEM) 9’uncu dönem Aşçılık ve Pastacılık Kursu’na dahil olan kursiyerler, 8
haftalık eğitimin ardından mezun olup, sertifikalarını aldı.
Aşçılık kursiyerleri, öncelikle mutfak terimleri, profesyonel malzemeler, pişirme
yöntemleri, doğrama tekniklerini gibi temel bilgileri öğrendi. Daha sonra sıcak
ve soğuk salatalar, farklı makarna çeşitleri, pizza, tavuk, et ve balık
yemeklerine kadar pek çok özel tarifin sırlarını keşfetti.
Pastacılık kursuna katılanlar ise tatlı ve tuzlu
pastalar, kurabiyeler, kekler, sütlü tatlılar, hamur tatlıları, pasta
malzemeleri ve yaş pasta yapımı, butik kurabiye yapımını gibi konularda eğitim
aldı.
Eğitimin sonunda düzenlenen törende Gençlik
Merkezleri ve Meslek Edindirme Şube Müdürü Ahmet Küncü, kursiyerlere
sertifikalarını takdim edip, kutladı. Kursiyerler hazırladıkları birbirinden
lezzetli yemek ve pastaları mezuniyet etkinliğinde katılımcılara ikram etti.
Aşçılık ve pastacılık kurslarında eğitim
alan kadınlar, kendilerine böylesine eşsiz bir imkan sunan Adana Büyükşehir
Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye şükranlarını sunup, hemcinslerini bu
kurslardan yararlanmaya davet etti.