Adanalı kadınların kariyer sırrı: Destek, işbirliği ve güç

HABER: AYŞE TOPAK

ADANA (BÖLGE)-Adana kadınlarının güçlü yönlerini ön plana çıkarmak, profesyonel hayatta elde ettikleri başarıları ve bu yolda yaşadıklarını anlatarak genç kadınlara ilham vermek adına planlanan BinYaprak canlı yayınında önemli mesajlar verildi. Tamamı Adanalı kadınlardan oluşan panelde Adanalı kadınların kariyer hikayeleri paylaşıldı.

Sabancı Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezunlarla İlişkiler Yöneticisi Şule Yalçın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, katılımcılar kariyer yolculuklarında yaşadıklarını paylaştılar.

DuPont Türkiye Genel Müdürü, Sağlık ve Biyoteknoloji Bölümü Türkiye Ortadoğu Pakistan Bölge Müdürü Halide Aydınlık, “Hayatta tesadüf diye bir şey yoktur, hiçbir şey biz daha daha kötü olalım diye olmuyor” cümlesine vurgu yaparken, Novartis Global Klinik Araştırmalar ve Portföy Stratejisi Finans Başkanı Nursel Kavlak Gül, ‘Hiçbir şeyi tek başımıza yapamayız. Başkalarıyla hatalarımızı da, başarılarımızı da paylaşmalıyız” dedi.

Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Strateji ve İletişimi Genel Müdürü ve Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş, “Başarıya giden yolda, tüm negatif geri bildirimlere rağmen risk almayı seçiyorsanız eğer asla arkanıza bakmayın” şeklinde görüşlerini dile getirirken, Sabancı Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezunlarla İlişkiler Yöneticisi Şule Yalçın da, “Etrafınızdaki kişilerin yapamazsınız dediği şeyleri başarmak daha çok keyif veriyor” açıklamasında bulundu.

Büyük ilgi gören etkinlikte öne çıkan mesajlar;

  • Hedeflediğimiz, kendimiz için istediğimiz şeyleri başarmak için gerekli birkaç temel öğe vardır.
  • Merak olmazsa hiçbir şey olmaz.
  • Mücadeleci ruh, hiçbir şeyin sizi düştüğünüz yerde bırakmasına izin vermeyin.
  • Sevdiğiniz işi aramak, yaptığınız şeye aşkla bağlı olmak.
  • Farklı bir perspektiften bakmak.
  • Zorlukları kendinizi geliştireceğiniz bir öğe olarak görmek.
  • Tutku ve pozitif bakış açısı insanın hem özel hayatında hem de profesyonel hayatında başarının olmazsa olmaz malzemelerinden.
  • Kendi gücünüzün farkına vardığınız zaman aldığınız tüm kararların sizi doğru yöne götürdüğünü göreceksiniz.
  • Kariyer yolculuğunda destek çok önemli. Birbirinizi desteklemeye her zaman hazır olmalısınız. Ama aynı zamanda kendi başarınızı da, hatalarınızı da başkalarıyla paylaşmak çok önemli. Gerektiği zaman yardım istemeyi bilmek, uzatılan eli tutmak sizi başarıya taşıyacaktır.
  • Biz genelde sebep-sonuç ilişkisinin kurulması ile öğreniriz ama olaylara aynı zamanda süreç üzerinden de bakmamız gerekir. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor