ADANALILAR UYANDI DARISI VEKİLLERİNE!

Sayın Milletvekillerimiz.

Anladık, milletin vekilisiniz. Dert çok, olanaklar pek kısıtlı. İşiniz hayli zor. Fakat ne yaparsınız, dedik ya, milletin vekilisiniz. Sizden ricam, eğer zahmet buyurup da lütfederseniz, Adanaıların da milletin parçası olduğunu kabul edip biraz bizim vekilimiz, yani gerek anlamda vekilimiz olmanızdır. Bunun ilk koşulu da, partiyi-pırtıyı bir tarafa koyup Adana özelinde hep birlikte çalışmanızdır. Aksi takdirde, vekilliğinizden bize hayır gelmez, gelemez.

Geçenlerde kaldırım ve trafik yollarının işgali konusuna değindim. Baktım, Adana uyanmış. Yığınlarla serzeniş odaklı yorumlar aldım. Ardından, kime ne yararı olacağını bir türlü anlayamadığım sözüm ona bölgesel hava alanı  konusunu azıcık işledim; yine serzeniş dolu yorumlar geldi. İlk üçünü aşağıya alacağım.

Liverpool merkezli pamuk takip organizasyonu günlük raporlarında iki fiyat verirdi; Sampin ve Adana. Zaten adımızdan “Beyaz Altın Diyarı” diye bahsediliyor halen bile. Bugün ne beyazı, ne turuncusu dikkate alınıyor. Senenin 11 ayında yeşil otu olan topraklarımızda hayvancılığın böylesine dibe vurmuş olmasına kimse inanmaz. Siz, Sayın, hatta Çok Sayın Adana Milletvekillerimiz; siyaset tutması değilsiniz ve ayrın ayrı her biriniz birer değersiniz. Fakat bir araya gelip de Adana’yı masaya yatırmıyorsunuz, en azından biz böyle görüyoruz. Özellikle AKP’li vekillerimiz, görüşlerinizi savunurken kavga ederseniz edin, canınız sağ olsun; fakat Adana’yı konuşurken parti şapkanızı çıkarıp “Adanalıyık, birlikte yaparık, dertlerin altından kalkarık” diyebilmelisiniz.

Umarım Hava Alanıyla ilgili yazımı ve gelen yorumları, gazeteyi görmemiş olsanız da,  internetten, kendi hesabımdan okuyabilirsiniz. O zaman, halkımızın yorumlarını daha iyi değerlendirirsiniz. Bundan ötesi vicdanınıza, insafınıza kalmış.

Yorumlardan sadece ilk üçünü sunuyorum. Hepsini okumaya kalkarsanız milletin işi aksar. Zaten diğerleri de bu üç yoruma benzer serzeniş ve dilekte bulunanların ifadeleri.

GÜLDANE SOYLU: Yine birilerini kandıracaklar ya… Nasıl olsa yırtılan Tüfekçi Bekir’in yakası. Yani, olan yine bize olacak.

MÜCELLA MUTLU:

Sıkıntı, Adana’dan parti ayırt etmeden, gönderdiğimiz vekiller. Maalesef Aanamızı gereği gibi savunamıyorlar. Birçok devlet kuruluşu Mersine taşındı. Bir tek prestijimiz olan havaalanını da alacaklar. Siz zaten bütün gerekçeleri açıklamışsınız.

CEYHUN ÖZGÖNÜL:

Nurettin Abi, siz de, başta olmak üzere, ben de dahil bu konu defalarca yazıldı ve yazılmalı da. Ancak kurt, kuzuyu yemeye karar veriş bir kez. Onu kurtarmak için gereken güç birliği ise Adana’da yok. Muhalif vekiller de aylardır bağırıyorlar, fakat iktidar desteği olmayncabir arpa byu yol alınamıyor. Çukurovaya ihanet, Çukurovalı vekillerin de katkısıyla sürüyor ne yazık ki. Oysa burada parti ayırımı yapılmasa bu iş çözülebilirdi. Çünkü defalarca ihaleye çıkılması bu konudaki kafa karışıklığını da gösteriyor. Ancak iktidara yakın olanlar da, ticaret sanayi odaları vb. aslında bu işe karşı olmalarına rağmen ses çıkarmıyorlar. Yazık oluyor. Fakir milletin parası boşa gidiyor. Hele bir de 12 milyon yolcu garantisi tuzu-biberi. Her alanda satışlara gelmişiz maalesef.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor