ADANASPOR TARAFTARINI FARKLI KAZANMAYA ALIŞTIRDI

Spor Toto 1. Liginin 21. Haftasında Adanaspor, Ankara deplasmanında Gençlerbirliği’ni 3-0 gibi farklı skorla yenerek puanını 32’ye çıkardı ve ilk 6 arasına girmeye en güçlü aday olduğunu kanıtladı.

Eryaman Stadı’nda geçen hafta trafik kazasında yaşamını kaybeden Ahmet Çalık’ın Gençlerbirliği altyapısında yetişmesi nedeniyle sporcular “KALBİMİZDESİN EVLAT” pankartıyla çıktılar, taraftarlara lokma dağıttılar ve her golden sonra fotoğrafı olan formayı gösterdiler.

Sezon başında iyi sonuçlar alamadığı için eleştirilen Turuncu-Beyazlı ekip, son 6 haftadır kaybetmediği gibi hücum futboluyla dikkati çekiyor. Adanaspor, forvette önemli eksiklerini sorun yapmıyor. Çünkü, yüreğinle oynayan savunma ve orta saha oyuncularının gol aramaları, şut çekmeleri, kademeye girerek yardımlaşmaları beğeniyle karşılanıyor.

Karşılaşmada Adanaspor’un gollerinin 51 ve 70. Dakikada Tetteh, oyuna ikinci yarıda alınan Bruns 57. dakikada güzel gol attı. Her iki oyuncu teknik direktör Sait Fırtınalara “Bu takımda direkt 11 de oynayabiliriz” mesajını verdiler. En az 3 mutlak golü önleyen Kaleci Goran Karacic ve asitlik yapan, çok koşan sahanın en iyilerinden İsmail başta olmak üzere tüm futbolcuların rakip kaleyi rahatsız etmeleri, pozisyon üretmeleri farklı galibiyeti getirdi.

Göreve geldiği günden bu yana küçük dokunuşlarla, ekibi toparlayan ve futbolcuları ateşleyen deneyimli Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, Gençlerbirliği karşılamasında da Başta Bruns olmak üzere doğru değişiklikle farklı galibiyetin mimarı oldu.

Sert ve hırçın oynayan Gençlerbirliği futbolcuları, iyi bir savunmaya sahip Adanaspor karşısında bir varlık gösteremediler. Hakem Abdulkadir Bitiğen ve yardımcıları iyi yönetim gösterdiler. 

Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, forvet ve orta sahaya ikişer oyuncu ile gerekli takviyeleri yapmalı. İngiltere Premier ligde başta Liverpool ve Avrupa’da farklı kulüplerde oynamış 26 yaşındaki forvet oyuncu Jordon İbe’nin takıma önemli yararları olacağı kanısındayım. Ama yetmez.

Futbol Federasyonu’nun özellikle aşırı soğuk hatta kar bölgelerinde maç saatini 20.00’ye almasını yanlış buluyorum. Gençlerbirliği maçı eksi 1 derecede oynandı. Sporcu sağlığı düşünülerek bu gibi maçların 14.00’de oynatılması daha doğru değil mi?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor