ADANASPOR’DA KRİTİK ÜÇ HAFTA

Adanaspor, Pazar günü deplasmanda oynadığı Ahlatçı Çorum Futbol Kulübü’ne 2-0 yenilerek kümede kalma şansını zora soktu. Turuncu-Beyazlılar, önlerindeki 3 maçı kazanıp, rakiplerinin de puan kaybetmesini bekleyecek.

Adanaspor, bu hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde Manisa Futbol Kulübü’yle hayati bir maça çıkacak. Turuncu-Beyazlılar, bu maçtan galip gelmek zorunda. Manisa Futbol Kulübü’nün de 36 puanda olması onların da bu maça ciddi bakmasını sağlıyor. Adanaspor’un şu an da en yakın rakipleri Tuzlaspor’la arasında bir puan fark varken, bir maçı eksik olan Ümraniyespor ile 2 puan Astor Enerji Şanlıurfaspor ile de 2 puan fark bulunuyor. Önümüzdeki Pazar günü oynanacak maçlara bakıldığında Ankara Keçiörengücü ile Ümraniyespor maçı çok önem taşıyor. Tuzlaspor ise kendi sahasında play-offu zorlayan Bodrum Futbol kulübü ile karşılaşırken, Astor Enerji Şanlıurfaspor ise Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Eyüpspor ile kendi sahasında oynayacak.

Adanaspor, rakiplerine bakmadan Manisa Futbol Kulübü’nü yenmesi gerekiyor. Turuncu-Beyazlılar, daha sonraki hafta deplasmanda düşmesi kesinleşen Altay ile oynayacak. Adanaspor, sezonun son maçını kendi sahasında Teksüt Bandırmaspor ile oynayacak. Turuncu-Beyazlılar, bu üç maçtan 9 puan çıkardığı takdirde büyük ihtimalle ligde kalacak, kötü ihtimaller ise Adanaspor’un küme düşmesi demek olacak. Adanaspor Yardımcı Antrenörü Fuad Kınalı, Ahlatçı Çorum Futbol Kulübü maçından sonra yaptığı açıklamada, ligde düşme potası içinde olduklarını, ama son ana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. Zor bir süreç yaşadıklarını vurgulayan, Fuad Kınalı, “Bunu atlatabilecek futbolcu grubuna sahip olduğumuza inanıyoruz. İnşallah Adanaspor’u bulunduğu ligde devam ettirmeye çalışacağız ve buna da canı gönülden inanıyoruz. Çorum’da zor bir deplasman maçına çıktık, sahada istediğimiz oyunun bir kısmını oynayabildik, futbol şansı da yanımızda değildi” şeklinde konuştu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor