“Adana’ya hep birlikte sahip çıkalım”

(HABER MERKEZİ) – Seyhan Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Güngör Geçer, depremin yıkıcı etkisine vurgu yaptı.

Seyhan Belediyesi’nin Kasım ayı olağan toplantısında konuşan Geçer, İzmir’deki depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar dilerken, enkaz altındaki vatandaşların sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşmalarını diledi.

İzmir’deki depremin tüm Türkiye’ye kan ağlattığını kaydeden Geçer, 1999 yılındaki büyük Marmara depreminden bu yana çok fazla önlem alınmamasından yakındı.

Deprem ve doğal afetlerin Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu, herkesin bu gerçekle hareket etmesi gerektiğini ifade eden Güngör Geçer, şunları söyledi:

“Depremleri konuşmak, gündeme getirmek önemli ancak daha da önemlisi yetkililerin çözüm üzerine çalışması. Yerel yönetimler ve merkezi idarenin ortak girişimleriyle çözüm üretilmeli. Adana’nın bir emarının (MR) çekilmesi lazım. Belediyelerimizin bütçesiyle tek başına sorunları çözemeyiz. Hükümetin belediyelerimizle ortak koordinasyon halinde çözüm üretmesi lazım. Özellikle Belediye Evleri’nde en küçük sarsıntıda yıkılacak yerler var. Maalesef, belediyemizin bu  bütçesiyle kentsel dönüşüm yapmak çok zor. Adana’ya hep birlikte sahip çıkacağız. İktidarı, muhalefeti, il başkanları, odalarıyla hep birlikte Adana’ya sahip çıkacağız.

Seyhan, 53 ilden daha büyük bir ilçemiz. Nüfus yoğunluğu ve yapı stoğuyla deprem ve doğal afet riski altında. Hepimiz duyarlıyız. Tüm parti grupları ortak hareket edip milletvekilleri vasıtasıyla konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşımalı ve soruna çözüm bulmalıdır. Bizler de bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor