ADI OLMAYAN YENİ STAT VE ADANA TAKIMLARI

Adı halen belirlenemeyen, 4 yıl gecikmeli olarak tamamlanan yeni stat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından video konferansla geçen hafta sonu hizmete girdi.

Dondurucu soğuk nedeniyle açılış törenine katılan bakan, milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer yetkililer, medya mensupları adeta perişan oldular. Stat da yerden ısıtma sistemi olduğu söylendi. Ancak, hem protokolde bulunan bakan ve diğer yetkililer, hem de spor medyası mensupları aşırı soğuktan olumsuz etkilendiler. Basın tribününde arkaya yaslanınca sahayı görme şansınız yok ve koltuklar pandemi düşünülmeden çok dar ve yakın yapılmış.

Stat da kent dışında olduğu için büyük ulaşım sıkıntısı yaşanacağa benziyor. Spor medyası mensupları bile arabası olanlar yardımlaşarak stada ulaştılar. Elbette UEFA Standartlarında böyle çağdaş stadımızın olması sevindirici. Ancak, Adanaspor ve Demirspor süper lige yükselemezse o zaman stat bize lüks olacak gibi görünüyor.

Demirspor’da bir gariplik var. Özellikle Altay karşılaşmasında bu çok bariz görüldü. Pahalı ve süper lig ayarında transfer edilen futbolcular yedek kulübesinde oturtuluyor. Ezeh ve Rangel gibi golcü oyuncular kazanmak için yeterli çabayı göstermiyorlar. Rassoul sağ bek oynatılıyor. Kaleci Zubas, laubali oynuyor ve rahat goller yiyor. Mehmet Akyüz penaltı kaçırıyor ve ceza olarak ikinci yarıda oyuna girmesine rağmen değiştiriliyor. Teknik Direktör Cüneyt Dumlupınar istifa ediyor.

Şimdi merak ediyoruz, geçmişte takımın küme düşmesinde başında bulunan, siyasi yönden de hayli güçlü olan hemşerimiz sayılan Samet Aybaba ne yapacak ? Elinde bireysel olarak iyi bir ekip var. Ancak süper lige çıkmaya inanmayan bu futbolcuların antrenör yerine iyi bir psikoloğa ihtiyaçları var. Ayrıca, çok endişeli olan koyu, hasta taraftarlar takımı kimin yaptığını merak ediyorlar.

Grupta zayıf ekip, kolay maç yok. Ayrıca, sezon başından bu yana mavi-lacivertli ekip üst üste 3 maç kazanamadı ve hedeften uzaklaştı. Bugün karşılaşacağı ve üst üste 3 maçtır kazanan Ümraniyespor maçı da çantada keklik değil. Kimsenin sabrı kalmadı. Başkan Murat Sancak, kulübe daha çok zaman ayırarak kötü gidişe radikal kararlar almalı.

Adanaspor teknik direktör Emrah Bayraktar ile mücadeleci bir ekip oldu. Demirspor, ardından Altınordu’dan puan alması elbette gelecek adına iyi sinyaller verdi. Emrah Bayraktar, hem kendi oyuncularını, hem de rakipleri tanıdıkça daha iyi sonuçlar alacağına inanıyorum. Ancak, derbilere yabancı olmayan Bayraktar’ın Fatih Terim’den öğrendiği tarzda “zengin, şımarık” gibi sözcüklere dikkat etmeli.

Turuncu-Beyazlı ekip yarın 11 maçtır yenilmeyen ve liderlik koltuğunu uzun süredir bırakmayan Giresunspor ile karşılaşacak. Adanaspor, şayet bu maçı kazanırsa spor otoriteleri ve Türkiye’nin gözü turuncu-beyazlı ekipte olacak.

Bu arada, Demirspor genç takımından öğrencim olan, her daim neşeli, arkadaş canlısı, mükemmel dost Cengizhan Köksal’a rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Işıklarda uyusun.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor