Akifumi Fukuoka’dan Veli Küçük’e ziyaret

(HABER MERKEZİ)-Japonya Büyükelçiliği Başkatip ve Politika Bölümü Şefi Akifumi Fukuoka,  yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile ziyaretleri kapsamında Baro Başkanı Av. Veli Küçük’ün konuğu oldu.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuğunun gelişlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Suriye’de yaşanan gelişmeler, terör eylemleri, sığınmacıların durumu, demokrasi, yargı bağımsızlığı, temel hak ve özgürlükler konu başlıkları altında görüş alışverişinde bulunuldu.

Adana Barosunun mülteciler konusundaki çalışmaları, komisyonlarımızın faaliyetleri, Türkiye’deki savunma hakkı ihlalleri, avukatların yargılandığı davalar, yargı bağımsızlığı, ifade ve basın özgürlüğü, adil yargılama, ekonomi ve işsizlik gibi konular ele alındı. 

“SIĞINMACILARIN SORUNLARA DUYARLILIK GÖSTERİYORUZ”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Suriye’nin İdlib kentinde 27 Şubat’ta yaşanan saldırıda 36 askerimizin şehit edilmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “ Suriyeli sığınmacıların en fazla bulunduğu bölgelerden biriyiz. İlimizde bulunan Suriyeliler özellikle havaalanın güney taraflarında sosyal ve toplumsal yaşama entegre oldular. Ancak, bir Suriyelinin cinsel istismar veya başka bir suça karıştığında infiale neden olmaktadır. Gettolaşmanın olduğu mahallerde suç oranlarında artış yaşanmaktadır. Kayıt dışı çalıştırılmaktadırlar. Suriye’de yaşanan savaşın bir an evvel sonlandırılması en büyük dileğimizdir.”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, sığınmacıların şantaj malzemesi haline getirilmesinin de doğru olmadığını vurgulayarak, “Avrupa’ya kara ve deniz yoluyla geçmeye çalışan mültecilerin geçişi durdurulmayacağı açıklaması sığınmacıların gümrük kapılarına akın etmesine neden oldu. Gelişigüzel kontrolsüz geçişler, mülteciler için umuttan çok yeni ölümler demektir. İnsan yaşamı bu kadar değersiz görülmemelidir. Kontrolsüz geçişler çok riskli ve her zaman ölüm tehlikesi vardır.  Diplomatik yollar aranmalıdır. Baro olarak hep bu hassasiyeti ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

Görüşmede, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş de hazır bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor