Aksa Çukurova Doğalgaz’dan ÇGC’ye ziyaret.

ADANA (BÖLGE)-Aksa Çukurova Doğalgaz Adana Bölge Müdürü Tufan Duman, Adana’da 165 bin aboneye doğalgaz konforunu ulaştırdıklarını açıkladı. Duman, “Termostatı sadece bir derece düşük sıcaklığa ayarlamak %7 tasarruf sağlar” dedi

Duman;2019 yılında başlattıkları “Mutfaklarda Doğal Gaz Dönüşüm Kampanyası” kapsamında doğal gaz abonesi olan birçok müşterilerinin sadece mutfakta pişirme amaçlı doğal gaz kullanmak üzere abone olduklarını söyledi

Adana’da ise 165 bin aboneye doğal gaz konforunu sunan, her yıl daha fazla aileye doğal gaz ulaştırmak amacıyla hız kesmeden çalışan Aksa Çukurova Doğalgaz, tasarruflu doğal gaz kullanmanın yollarını açıkladı.

Aksa Çukurova Doğalgaz Adana Bölge Müdürü Tufan Duman, Yatırım Şefi Şehmuz Evren,  Entegre Yönetim Sistemleri Uzmanı Damla Şen ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir, Başkan Yardımcıları Yasemin Atasoy ve Mehmet Uluğtürkkan’ı göreve seçilmelerinden dolayı kutlayarak başarılar diledi. 

Aksa Çukurova’nın, alanında uzman ve güçlü kadrosuyla, her yıl binlerce aileyi doğal gaz konforuyla buluşturmaya devam ettiğini belirten Adana Bölge Müdürü Tufan Duman, doğalgaz konforunu daha tasarruflu kullanmak için önerilerini paylaştı. Duman’ın önerileri şöyle:

“Mutfakta ve banyoda tüpe göre beş kat daha ucuz olan ve ısınmada ithal kömüre göre yarı yarıya tasarruf sağlayan doğal gazı kullanırken, oda sıcaklığını sadece bir derece düşürerek yüzde 7 tasarruf elde edebilirsiniz.

Termostatı Sadece 1 Derece Düşük Sıcaklığa Ayarlamak %7 Tasarruf Sağlar

Alacağınız küçük önlemlerle hem doğal gaz faturanızda önemli oranda tasarruf sağlayabilir hem de enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına destek olabilirsiniz.

Isı kaybının büyük bir çoğunluğu, çatı, duvar ve pencerelerin ısıyı içeride tutacak özellikte olmamasından kaynaklanır. Özellikle büyük m²’li evlerde yalıtım önemli ölçüde fark yaratıyor; çatı, dış duvar yalıtımı ve çift camlı pencere sistemi yaptırarak %35’e varan oranlarda tasarruf edilebilir.

Termostatı sadece 1 derece düşük sıcaklığa ayarlamak %7’ye varan oranlarda doğal gaz tasarrufu sağlar.

Termostatik vanalar, sıcak suyun radyatöre geçişini, oda sıcaklığı ayarladığımız değere erişince kısar veya tamamen kapatır. Sonuç olarak, sıcak su akışının kesilmesi, kombi ya da kazanların daha az çalışmasını ve %15’e varan oranlarda doğal gaz tasarrufu sağlar.

Kombi yeniden çalıştırıldığında, soğumuş evi ısıtabilmek için daha fazla çalışır ve doğal gaz harcar. Evden çıkarken kombiyi kapatmak yerine düşük sıcaklıkta çalıştırmak yakıt tüketiminin azaltılmasına yardımcı olur.

Her kış başında kombi bakımının düzenli olarak yaptırılması, mevcut problemlerin tespit edilmesi ve varsa onarılması, kombi arızalarından kaynaklı yüksek fatura oluşabilme riskini önlemenize yardımcı olur.

İhtiyacınızdan daha büyük ya da daha küçük kapasiteli kombi almak doğal gazın verimli kullanılmasını engelleyebilir. Yoğuşmalı kombiler, standart cihazlara göre yüzde 15 daha verimlidir.

Doğal Gaz Mutfakta Tüpe Göre Beş Kat Daha Ucuz

Doğal gaz ‘ın mutfaklarda kullanımındaki ekonomikliği ile ilgili de bilgi veren Duman;2019 yılında başlattıkları “Mutfaklarda Doğal Gaz Dönüşüm Kampanyası” kapsamında doğal gaz abonesi olan birçok müşterilerinin sadece mutfakta pişirme amaçlı doğal gaz kullanmak üzere abone olduklarını kaydetti. Duman, “Bu konuda yoğun talep aldık. Çünkü doğal gazın sadece mutfakta kullanımı bile önemli ölçüde tasarruf sağlıyor; mutfağınıza doğal gaz bağlatarak, aylık bir tüp kullandığınızda ödediğiniz pişirme masrafınızı yüzde 80 oranında azaltabilir; kullanım sıklığınıza göre ayda ortalama 19 TL’ye tüp bitti derdiyle uğraşmadan yemek pişirebilirsiniz*. Üstelik bu kapsamda yapılacak doğal gaz tesisat maliyeti, bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede kendini amorti ediyor ve kar etmeye başlıyorsunuz.”  Şeklinde konuştu.

Gelen talepler doğrultusunda Mart ayı itibariyle Mutfaklarda Doğal Gaz Dönüşüm Kampanyasının2. Etabını planladıklarını belirten Aksa Çukurova Doğalgaz Adana Bölge Müdürü Tufan Duman, kampanyaya katılan sertifikalı iç tesisat firmaları tarafından belirtilen doğal gaz dönüşüm maliyetinin KDV dâhil 990 TL olduğunu,  sertifikalı firmaların anlaşmalı olduğu banka kredi kartları ile 9 taksit fırsatıyla ödenebileceğini belirtti.

Doğal gaz ‘ın ekonomisi ve konforu ile tanışmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlayabilmek adına, ocak ve şubat aylarında anlaşmalı kredi kartlarıyla yapılan ödemelerde abone bağlantı bedelinde 10 taksit kampanyası başlatıldığını belirtilen Duman, “Hedefimiz tüm vatandaşlarımızı doğal gaz konforu ve avantajlarıyla tanıştırmak.” ifadelerini kullandı.

Yatırım planlamalarını vatandaşlardan gelen ön abonelik başvurularına göre yaptıklarını belirten Duman, ”2020 yılında Adana merkez ve bağlı ilçelerde 150 kilometre yatırım planlandık. Bu yatırım ile ilave yaklaşık 20.000 konuta daha doğal gaz ulaştırmış olacağız. Doğal gaz kullanmak isteyen vatandaşlarımızın şubelerimize gelerek, 444 4 187 çözüm merkezimize ulaşarak veya muhtarlıklara başvurarak ön başvurularını yapabilirler. Çukurova Bölgesi için sadece doğal gaz kullanımındaki ortalama doğal gaz tüketim değeridir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor