ALİ DEMİRÇALI, CHP’NİN 35 YILLIK YÜREĞİR HASRETİNE NOKTA KOYDU

Merhum Sabahattin Eşberk’ten bu yana CHP’nin Belediye Başkanlığını kazanamadığı Yüreğir’de Ali Demirçalı’nın kazanmasını kendisinin seçilmiş olmasının halkla içiçe olmasından kaynaklandığını belirtirken, seçmenler de “Bize olan sıcak yaklaşımı, bizim güvenimizi artırdı ve seçimi kazanmasının yolunu açtı” değerlendirmesinde bulundular.

 

(HABER MERKEZİ)-CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı, seçim sonuçları açıklandığında %40.45 oyla Cumhur İttifakı adayı Halil Nacar’ın önünde belediye başkanlığını kazanırken CHP 35 yıllık hasretini de noktalayarak yeni bir döneme imza attı.

Otoriterler ve Adanalıların büyük çoğunluğu Yüreğir’de Halil Nacar’ın belediye başkanlığı seçimini kazanacağından emin olduklarını açıklarken,  CHP’nin son anda aday değişikliğine gitmesi ve  Ali Demirçalı’yı aday göstermesinin isabetli bir karar olduğu belirtildi.

“CHP’nin Yüreğir’de şansının az olduğu tartışılırken, Demirçalı’nın geçte olsa yarışa sokulması parti tabanında hareket sağladı” diyen partililer, sonucun 35 yıllık özlemin zaferle taçlandırılması olarak değerlendirildi.

Yarışa geriden başlamasına rağmen çok iyi çalışarak, tabanla sağlam bir bağ kuran  zaman açığını kapatan  Demirçalı, rakibine 4 binden fazla oy fark atarak seçimi kazanan taraf oldu.

CHP’nin 35 yıl sonra tekrar Yüreğir Belediyesi’ni kazanmasını sağlamakla da takdir toplayan Demirçalı,  en son 1989 yerel seçimlerinde merhum Sabahattin Eşberk tarafından kazanılan Yüreğir Belediyesi, o tarihten bu yana kazanılamayan kaleyi fethetmeyi başardı.

Ali Demirçalı, kazandığı kesinleştikten sonra ilçe binasına giderek partililerle birlikte zaferi kutladıktan sonra, daha sonra Zeydan Karalar’ın balkon konuşmasına da katılarak, zafer sevincine ortak oldu..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor