Altınoran’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri

İlk etkinlik 5 Mart 2020 Perşembe günü saat 19.00’da Altınoran Galeride 41 sanatçının katılacağı “Kadın-Söyleyeceklerimiz var” başlıklı bir resim sergisi açılacak. İkinci etkinlik, Sinematek Gösteriminde ise “Çatısız ve Kuralsız” filmi izlenecek. Son etkinlik de 8 Mart 2020 Pazar günü Kadirli Karatepe’’ye gezi düzenlenerek “Toroslar’da Bir Kraliçe- Halet Çambel’e Saygı Duruşu” yapılacak.

(HABER MERKEZİ)- Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Berna Ateşoğlu anısına 3 etkinlik düzenliyor.

İlk etkinlik 5 Mart 2020 Perşembe günü saat 19.00’da Altınoran Galeride 41 sanatçının katılacağı “Kadın-Söyleyeceklerimiz var” başlıklı bir resim sergisi açılacak. İkinci etkinlik, Sinematek Gösteriminde ise “Çatısız ve Kuralsız” filmi izlenecek. Son etkinlik de 8 Mart 2020 Pazar günü Kadirli Karatepe’’ye gezi düzenlenerek “Toroslar’da Bir Kraliçe- Halet Çambel’e Saygı Duruşu” yapılacak. Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı S. Haluk Uygur, sanatın bir parçası olarak gördükleri ve 2018 yılında vefat eden Berna Ateşoğlu anısına etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

Uygur, “Biz onu yaklaşık otuz yıl önce önemli bir sivil toplum kuruluşu içerisinde tanıdık. Tanışıklığımız sanat alanında yaptığımız sıkı işbirliği sayesinde dostluğa dönüştü. Bu dostluğun çevresinde gücü yurtdışına taşan etkinlikler, festivaller oluştu. Adana’da sanatın bir parçası olarak tanıdığımız Berna Ateşoğlu’nun diğer bir özelliği ise “kadın hakları” konusundaki bakışıydı. O daima kadınların üretici gücüne işaret eder, bu gücü kullanan kadınları örnek göstererek, başarının sağlanacağını savunurdu. Ezilen, dayak yiyen kadınları korumaya alarak değil; içindeki yaratıcı gücü harekete geçirip, kendini var etmesini sağlayarak toplum içinde hak ettiği yere kavuşturabileceğimize inanır ve bunun için içinde bulunduğu sivil örgütlenmede çalışmalar yapardı. Nitekim; böyle bir çalışmanın ilk adımını atmak üzere başında bulunduğu örgütle gittiği Anıtkabir’de hastalanarak, yaşama veda etti” dedi.

Altınoran olarak onun yakınında olan diğer kurumlarla da işbirliği yapmak suretiyle, her 8 Mart tarihine rastlayan günlerde onun anısına, konusu “Kadın” olan bir dizi etkinlik yapmaya karar verdiklerin ifade eden Uygur, “Adana Ressamlar Topluluğu, Çukurova Sanat Girişimi, Sinematek Adana, Kadirli Kültür ve Eğitim Vakfı ve tüm Türkiye’den farklı sanat alanlarından 41 sanatçı bu çabamıza destek verdi. Berna Ateşoğlu anısına yapacağımız bu etkinlik 5 Mart 2020 tarihinde “Kadın; Söyleyeceklerimiz var” isimli sergiyle başlayacak ve 8 Mart 2020 tarihine kadar devam edecek. Program ektedir. Tüm sanatseverleri ve Berna Ateşoğlu’nun dostlarını bize desteğe çağırıyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor