ANALİZ, ADANA VE SEÇİM

Mustafa AKKÖSE

Beni tanıyanlar bilir öz ve öz Adanalıyım 43 yıl gazetecilikten sonra kalemi bırakıp sade vatandaşlığa dönsemde bu seçimde analiz yapma gereği duydum çünkü ben Adanayım Adana benim.
Adana büyükşehirde ve en büyük ilçeleri Seyhan ve Çukurovada  Millet ittifakı kazandı.
Bu seçimi kazanan halk olmuştur artık sen şusun sen busun  söylemlerini geride bırakıp önümüze bakmak lazim.
Ancak burada şapkayı önümüze koyup düşünmek gerekir. CHP neden kazandı AKP  neden kaybetti. İrdelememiz gereken budur.
Sayın Cumhurbaşkanı ve sayın Devlet Bahçeki Adanaya geldi ve  Adana için yapılması gereken yatırımları yerine burada çoğunlukta yaşayan kürt kökenli insanlara söylemleri  oy kaybettirdi.
Adana için yapilan araştırmalarda AKP den yüzde 65 ile kazanacak bir ismin görülmemesi veya  MHP nin ısrarla Sözlü yü istemesi sonucu heba edilmesini AKP li Adana yöneticileri  merkeze anlatmadı veya anlatamadı.
Seyhan ise stratejik bir hata yapılarak  ihtiyar delikanlı Akif Kemal Akay a altın tepside sunulmasını gözden kaçırıldı
Seyhan adayı Fikret Yeni kendinden çok Cumhurbaşkanının ismi ile yol  almaya çalıştıyda da bunu halk nezdinde anlatmada başarılı olamadı.
Borç yükü altında bulunan Büyükşehiri düzlüğe çıkaracak atılımlar yapılmazken  seçim süreci boyunca özellikle seçim afişlerine yönelik yapılanları AKP ki arkadaşlarımız sadece izledi mağdur yarattı biz Türklerin her zaman mağduru koruduğu düşeni kaldırdığını genlerimizde olduğu unutuldu.
Herşeyin kendi isteklerine göre olacağı inancı seçim çalışmalarında gereken hassasiyeti göstermedi.
Parti gözetmeksizin bu benim görüşüm olarak yazıya döküldü.
Gelelim kazanana 5 yıl Şeyhani yöneten Zeydan Karalar seçim süresince sakinliğini korudu Sözlü ye hiç atıfta bulunmadı yapacaklarını anlattı yapamayacakları için söz vermedi buda kendisine artı puan kazandırdı.
Akif Kemal Akay dürüstlüğü ile tanınan biri idi ancak Belediye işlerine uzaktı ismi açıklandığında diğer partiler el ovuşturdu küçük görmenin bedeli Seyhan oldu. Toplumla bire bir görüşmelerle bu makama geldi. Kaldiki miting bile yapılmadı.
Çukurovada Soner Çetin in kazanacağı belliydi. Yaptıkları yapacamlarının teminatı oldu.  Yani yine gülen yüzün  gülmeye devam edeceğini kanıtladı.
DSP den son anda aday olan Yıldıray Arıkan ve Yalçın Akyol kendi kendini siyasetin dişina itti. Oy bölme çabaları için güçleri yetmedi.
Şimdi bir fırsat zamanı geçmişi geride bırakıp tüm belediyeler meclis üyeleri el ele vererek Adana eski günlerine nasıl döner hesabı yapmalı.
Ayrımcılk yerine birleştirici  olmalı işsiz gençlere iş sahalaro açılması için yatırımcıları Adanaya çekmeli 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor