ANKARA, ADANA KADAR OLAMADI

Adana’da yerel yönetimlere aday olanların çalışmalarına izliyorum, bir de Başkent Ankara’ya bakıyorum..

Adana’da afişlerin sökülmesi ve bunların sosyal medyada tartışılıyor olmasının dışında, Anakent’in adayları arasında bir tartışma duydunuz mu?

Peki ilçedeki adaylar arasında bir tartışma yansıdı mı kamuoyuna?

Kimse birbirini suçlamadı da.. Herkese kendi yolunda.. Seçilmeleri halinde verecekleri hizmetleri dağ-bayır dolaşarak seçmenlere anlatıyorlar, o kadar..

Peki Başkent Ankara neden böyle?

Üstelik, sahtekarlık,ü ç kağıtçılık, çocuk istismarı ne ararsan var kavganın içinde. Ayrıca, tartışma Türkiye’nin gündemine en yüksek makamlardan taşınıyor..

Kim haklı, kim haksız bilemeyiz.. Ona yargı karar verir. Ancak, yargı karar vermeden toplum önünde mahkum edilmekte etik değerlerle bağdaşamaz..

Tartışılan adam kim? Millet ittifakının CHP listesinden giren Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş..

 Tartışma konusu bir alacak meselesi..

 Peki bu kadar büyütülecek, Türkiye’nin gündemine oturtulacak bir mesele mi?

Sayın Ömer Çelik’e göre, bütün belgeler Mansur Yavaş’ın adaylığına engel teşkil ediyor.. Yargıtay kararından da söz ediyor.. Yani durum, Millet ittifakı açısından vahim..

Peki, olayın bir numaralı muhatabı olan Mansur Yavaş’a göre durum ne?

Dün, basın toplantısında çok ayrıntılı bir açıklama yaptı.. Bir bardak suda fırtına kopartılan kişinin seceresini ortaya koydu..

  O secere nasıl bir secere? Anlatıyor Mansur Yavaş;

“Sayın Ömer Çelik bu şahıs için saygın bir iş adamı diyor ya, bu şahıs kendisi hukuk fakültesinden ayrılmış zamanında ve afla da geri dönüyor. Staj yaparken okul ÖSYM’den gelen belgesi sahte bir şekilde 100 puan artırarak Gazi Üniversitesi’nde geçiş yaptığını ortaya çıkarıyor. Bunun da mahkeme kararı hepinizin önündedir. Dosyaya intikal eden belgelerden anlaşılıyor ki bu ‘saygın’ iş adamı çocuk istismarından da yargılanıyor. Aynı zamanda şizofren raporu var. Hiçbir ilişkim olmadı demesine rağmen ıslak imzalı ikrarı da orada. Bu sahteci şahıs ne amaçlıyor? Karar onanırsa hapse girecek. Ayrıca diğer istismar dosyasından da ceza alması yüksek. Hapse girmekten kurtulmak için rakiplerimizin adalet gücünü kullanmak için harekete geçiyor. Ona bu imkanı verenlerin yüzlerine silemeyeceği bir kara leke olarak kazınmıştır. Siyasileri avuçlarına alanı da, bundan medet uman siyasileri de ilk defa gördüm. Siyasi rant uğruna sığınılan bu şahsın ağzıma almaktan utanacağım suçları vardır. Dün parti sözcüsü -inceledik- dedi. Avukatım burada, madem incelediniz tekzip kararlarının içerisinde bu bilgilerin hepsi var. Eğer bunları bilerek yapıyorsanız durum çok daha fecahat. Mansur Yavaş’ı lekelemek için ne yapacaksınız? Devam eden davalar var, yaptığınız suç. Onu çocuk istismarı davasından beraat ettirmek için mi kolluyorsunuz? Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Bu şahsa sahip çıkıyorsunuz. Bir koltuk uğruna böyle sabıkalı,  birinin arkasına sığınılması, onun televizyonlara çıkarılması, beni karalaması acizliktir.”

Türkiye’nin gündemine oturtulmak istenen olayı gördük, Mansur Yavaş’ın basın toplantısını izledik.. Sonra Adana’ya baktık.. Hani kavgacı dedikleri Adana’ya..

Anakent’in mevcut Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın adayı Hüseyin Sözlü’yü de, Millet ittifakının adayı Seyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar’ı kutluyoruz.

Açıkçası, ilçe belediye başkanları da bu tür kirli siyaset anlayışından uzak, demokratik bir seçim çalışmaları yapmakta ve yürekten kutlanılanmayı haketmektedirler..

Allahına kurban Adana..

Keşke, siyasetin içerisine din, istismar, sahtecilik-dolandırıcılık gibi çirkin konular yargıya bırakılıp, siyasetin dışında tutulabilse..

Beceremiyoruz!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor