ARIN: MAÇA NORMAL KADROYLA ÇIKACAĞIZ

TFF 1.Lig’de ligde kalmayı garantileyen Adanaspor, şampiyonluk yarışından dolayı son hafta Yılport Samsunspor ile yapacağı maça genç takım yerine normal kadrosuyla çıkacak.

Ligde 33 maçta 9 galibiyet ve 7 beraberlikle 34 puan toplayan Turuncu-Beyazlılar, geçen hafta Royal Hastanesi Bandırmaspor’a 3-2 yenilmesine rağmen Akhisarspor’un GZT Giresunspor’a 3-0 kaybetmesiyle ligde kalmayı garantiledi. Geçen sezon bitime 3 hafta kala bir alt lige düşmesi kesinleşen ancak 2019-2020 sezonu için küme düşmenin kaldırılmasının ardından TFF 1.Lig’de mücadele etmeyi sürdüren Akdeniz ekibi, normal sezonun son haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Yılsport Samsunspor’u ağırlayacak. Ligde 67’şer puanlı takımlardan Adana Demirspor birinci, GZT Giresunspor ikinci, Yılport Samsunspor da üçüncü sırada bulunuyor. Ligde normal sezonu ilk 2 sırada tamamlayan ekipler, doğrudan Süper Lig’e çıkacak.

Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın yaptığı açıklamada, “27’nci haftadaki Bursaspor maçıyla göreve başladığımda amacımızın ligde kalmak olduğunu söyledim. O süreçte, oyuncularda maç kazanamamanın verdiği güvensizliği gördüm. Sürekli futbolcuları motive etmeye çalıştım. Kazandığımız Boluspor ve Akhisarspor maçlarından sonra küme düşme sınırındaki Akhisarspor’la aramızdaki 9 puanlık farkın kapanması çok büyük bir mucizeydi. Her şeye rağmen bu ligde kaldık. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bu arada bu hafta sonu oynayacağımız Samsunspor maçına gelince sahaya çıkıp elimizden geleni yapacağız. Kimin şampiyon olacağı bizi ilgilendirmez biz kendi oyunumuzu sahaya çıkıp oynayacağız” diye konuştu. (HABER: UĞUR BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor