Asırlık dostlar dünyayı dolaşıyor

ADANA (BÖLGE)-Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi  İktisat Bölümü’nden 1986-1987 yılından mezun olan Şerife Altuntaş Yücel, Nurdan Oktar, Ziynet Yeşilyurt, Kadriye  Şahin,  Nahide  Uçmazbaş, Nursel Günaydın, Zerrin Güven, Sevim Yavuz,  Gülser Sağlık ve  Gülay Topal’ın  36 yıllık arkadaşlıkları yarım asra doğru ilerliyor.

Dile Kolay… Tamı tamına 36 yıl geride kaldı. Böylesine arkadaşlık – dostluk kolay kolay ne görüldü ne de duyuldu. Her biri Türkiye’nin değişik illerinden 36 yıl önce bir araya geliyor. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde hayatları kesişiyor; Şerife Altuntaş Yücel, Nurdan Oktar, Ziynet Yeşilyurt, Kadriye  Şahin,  Nahide  Uçmazbaş, Nursel Günaydın, Zerrin Güven, Sevim Yavuz,  Gülser Sağlık ve  Gülay Topal’ın…

O gün bugündür 10 hanım arkadaş okullarını bitirip birer meslek sahibi olmalarına,  evlenip çoluk- çocuğa, torun- torbaya kavuşmalarına rağmen her yıl bir araya geliyorlar.  Ve de en zoru farklı illerde yaşamış olmalarına karşın arkadaşlık ve dostluklarından hiçbir şekilde ödün vermeyerek herkesi imrendirecek bir dostluğu 36 yıldan buyana sürdürmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Her yıl hem Türkiye’yi  hem de Dünya’nın değişik ülkelerini gezen hem arkadaş ve dostluklarını pekiştiren hem de dünyayı dolaşan Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi  İktisat Bölümü mezunlarının bu yılki durağı Adana oldu.

Adana 7. Uluslar arası Portakal çiçeği Festivali’ne Adana gezisini denk getiren ve gurubun gezi organizesini  yapan Şerife Altuntaş Yücel, Adana’ya yıllar önce geldiklerini ancak festival dolayısıyla tekrar gelmek istediklerini ve bu gezilerini de bu şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Adana’yı çok değişmiş ve güzelleşmiş olarak bulduklarını söyleyen Şerife Altuntaş Yücel,’’Adana da mükemmel bir hafta geçirdik. Aydın Didim Turizm Danışma Müdürlüğündeyken tanıştığımız Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde görev yapan Gazeteci-Danışman Yusuf Ziya Yılmaz bizlere refakat etti. Adana’nın tüm güzelliklerini bizimle paylaşarak güzel anılarla memleketlerimize dönmemizi sağladı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Gurubumuz içerisinde çalışma hayatlarından emekli olan arkadaşlarımız da var ve halen çalışanlar da. Ben Sivaslıyım İstanbul’da ikamet ediyorum. Sevim Yavuz, Gülay Topal  ve Gülser Sağlık da İstanbul da ikamet ediyor. Nurdan Oktar Tekirdağ’da, Ziynet Yeşilyurt Samsun’da, Nahide Uçmaz ile Nursel Günaydın Eskişehir de, Kadriye Şahin Aksaray da Zerrin Güven ise Burdur da ikamet ediyor’’dedi.

Gerek öğrenciyken, gerek iş ve gerekse özel yaşamlarında hep bir arada olduklarını 36 yıllık süreçte kadın-kadına olup kadın dayanışması sergileyerek çok güzel ve anlamlı bir dostlukları yaşattıklarını ve yaşatmaya devam ettiklerini  belirten Şerife Altuntaş Yücel,’’Ömrümüzün sonuna kadar bu dostluk sürecek. Eşlerimiz ve çevremizde bu dostluğumuza imreniyorlar. 36 Yıl olmuş, neredeyse bir insan ömrünü geride bırakmışız. Sevgi, Saygı ve Güven çerçevesinde nice 36 yıllara..’’şeklinde konuşarak yaşadıkları bu güzel ve örnek dostluğun anlamını ifade etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor