ATATÜRK VE SURİYE

Tarih 28 Mayıs 2013.. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında alkol yasağı ile ilgili düşüncelerini ve alınan kararın doğruluğunu anlatıyor.. Konuşmasında yasağa karşı olan yazarları eleştiriyor ve  diyor ki;

“Yazın bakalım nereye kadar yazacaksınız. Bilim sizin düşündüğünüz gibi tavsiyelerde bulunmuyor. Bilim bunun zararlı olduğunu çok net ortaya koyuyor. Basit gördüğümüz sigara insanı lime lime doğruyor. İnancı gereği yapıyor diyorlar. Hangi din olursa olsun din doğruyu emrediyorsa din emrediyor diye karşısında mı duracaksınız?

İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor.”

O iki ayyaştan ad verilmese de birinin büyük önder Mustafa Kemal Atatürk diğerinin de silah arkadaşı İsmet İnönü olduğu öne sürülüyor, bu konularda değerlendirmeler yapılıyordu..

  Diyeceğimiz şudur; keşke Atatürk gibi düşünebilseniz, keşke Atatürk’ün nasihatlarını uygulasanız. Bugün yüzlerce evladımız şehit ve gazi olmaz, analar ağlamaz, yüzbinlerce Suriyeli çocuk, kadın, yaşlı insanlar yurtlarından olmaz, ölümü göze alarak başka ülkelere sığınma çabasına girmezlerdi.. Yurtlarından, yuvalarından olmazlardı.

 Alın bir kez daha okuyun Atatürk’ün Suriye hakkındaki vasiyetini ve düşüncelerini.. Ve iki ayyaştan birinin söylediklerini ciddiye alın..

“Fransızlar Suriyelileri ADAM yapmak istiyorlarmış. Fakat evvela kendileri ADAM olsunlar. Suriyeliler zeki, modern ve nazik insanlardır. Fransızların terbiyesine ihtiyaçları yoktur. Suriyeliler böyle düşünmelidirler. Ben Suriye’yi bilirim. Gençliğimde Şam’da bulundum. Suriye’nin daha birçok şehirlerinde de yaşadım. Daha sonra kumandan olarak da bulundum. Bütün kabahat Osmanlı İmparatorluğu’ndadır. Balkan Harbi sonunda Gelibolu’da idim. Talat Paşa’ya teklif ettim. Suriye’ye, Irak’a BAĞIMSIZLIK veriniz dedim. Talat Paşa “Bunu başkasına söyleme, seni asarlar” dedi. Fakat yapılacak şey bu idi. Eğer yapılsa idi Türkiye, Suriye ve Irak ki zaten KARDEŞTİRLER. Bugün daha samimi KARDEŞ olacaklardı… Suriyeliler henüz olgun değilmişler. Fransızlar acaba ne zaman olgun olmuşlardır? Suriyeliler mükemmelen medeni iken acaba Fransızlar ne vaziyette idi? Daha birçok meselelerimiz vardır. Fakat ve maalesef bunların ortaya konulması için Kuvvet lazımdır. Suriyelilerin ellerini kollarını bağlamışlar. Çözünüz onları, Koparınız o bağları!”

…..

CHP ADANA’DA HUZURSUZ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongreler tamamlandı tamamlanmasına da kangrenden bahsedenlerin sayısı giderek artmaya başladı..

 İlk bomba Çukurova ilçe Belediye Başkanı Soner Çetin’in kurultay listesinde yer almamasıyla patladı.. Sonra nasıl olmuşsa  “Unutulmuş” denildi, düzeltilerek adı eklendi..

 Hadi bu sorunu çözdünüz.. Peki yönetimde görev bölümü nasıl yapılmış?

Alın size bir huzursuzluk daha..

Belediyelerle sağlık işleri bağlantısı olan, temizlik ihalesi için yoğun ter döktüğü iddia edilen kişi, yerel yönetimden sorumlu başkan yardımcısı olmuş..

Eeee. Bir başka olay var daha da kötüsü.. Bir yöneticinin de bir gazetede çalışan bayana sarkıntılık yaptığı iddia ediliyor bu sosyal medyada dolaşıyor..

Ama olmuyor ki!

Merhum Cem Karaca’nın dediği gibi oluyor;

Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete
Amanieyynn..
Yol dediğin yol gibi
Ulaşmalı bir yere
Biz dön baba dönelim
Geliyoz aynı yere
Bu döngü kısır döngü
Başı varda sonu yok
Dönüyom dönemiyom
Sonunda bir cıgış yok
Amanieyynn…
Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete
Amaneeinn..
Yerel ve genel seçim
Seçin bakalım seçin
Ki dön baba dönelim
Aynı yere gelelim
Çete çeteye çatmış
Çete çete içinde
Battık buruna kadar
Cafer getir peçete
Amanieyynn…
Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete
Nush ile uslanmam ben
Etmeli beni tekdir
Tekdirden anlamazsam
Artık hakkım kötektir
Eskiden adam gibi
Oturur meze yerdik
Şimdi meze yer gibi
Oturup adam yiyoz gariiee
O zaman siz buna
Müstehaksınız len!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor