ATATÜRK’ÜN VASİYETİ HAZİNEYE AKTARILDI !!!

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, bilindiği üzere Türkiye İş Bankası’nın, CHP tarafından temsil edilen, Atatürk hisselerinin payı %28.09’dur. Bu hisselerin temettü gelirlerinin ise, Atatürk’ün vasiyeti gereği Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu’na aktarılması gerektiğini Hükümete hatırlatmak için Meclis gündemine taşıdı.

27.4.2020 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet ERSOY tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek verdiği soru önergesine, 2.7.2020 gelen cevapta temettü gelirlerin Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na yönelik olduğunu, ancak “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hesabına yönlendirildiğini doğrulamıştır” dedi.

Koncuk, “Hesapların 20 Mart tarihi itibariyle Hazine’ye aktarıldığını doğrulayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Para alınıyor gibi algılanılmamalı, gelen kaynaklar tek hesapta toplanıyor.” dese de Anayasa’ya aykırı olmasına rağmen son iki yılda TTK ve TDK’ya herhangi bir temettü dağıtımı yapılmadığı, Anayasa’ya karşı bir suç işlendiği alenidir. Bu yanlıştan biran önce geri dönülmesi ve paraların iade edilmesi gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor