Attaroğlu: Çoklu baro riskli

(HABER MERKEZİ)-AK Parti il eski başkanlarından Av.Mustafa Attaroğlu, çoklu baro sistemini eleştirerek baroları siyasetin göbeğine çececeğini ileri sürdü.

2006-2008 yılları arasında AK Parti İl Başkanlığı yapan Av. Attaroğlu, çoklu baro sisteminin hukuki zemininin mevcut olmadığı gibi marjinal ve etnik grupların da barolar kurmasının önünü açabileceği tehlikesine işaret etti. 

Mustafa Attaroğlu şöyle devam etti: “Veli Bey, Mengücek Bey, Aziz Bey hepsi arkadaşımız. Veli Bey bana saygısı itibariyle ağabey diye hitap eder. Çoğu konuda daha duyarlı olduklarını görüyoruz. Çoğu hukuki konuda birlikte düşünüyoruz, ayrı düştüğümüz konularda saygı gösteriyoruz.

Adana Barosu Başkanlığı seçimlerini bir zamanlar İbrahim Yenice, İsmet Altuğ, Necati Erdem, İbrahim Gazioğlu gibi sağ Tandanslı arkadaşlarımız kazanmıştı. Sonra süreç farklılaştı. 

Bu arada Baro başkanlarımızın tamamının fikrine her zaman katılmamakla birlikte yürüyüş yapmaları gayet normal ve demokratik bir hak, engellemeler hukuki değil.Türkiye Barolar Birliği Başkanı süreci yürütememiş, bugünkü kaotik ortamın doğmasına neden oldu.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor