Av.Burcu Pul başkanlığa seçildi

(HABER MERKEZİ)-Baro tarihinde ilk kez kurulan ve üst düzey katılımla talep gören Kişisel Verilerin Korunması Komisyonu ilk toplantısını yaparak Başkan ve yürütme kurulu üyelerini, aynı zamanda yönerge kurulunu da belirledi.
194 avukatın başvuruda bulunduğu ve ara dönemde kurulması nedeniyle müracaatların tamamının kabul edildiği komisyonumuzun ilk toplantısı Reşatbey Hizmet Binamızda yoğun katılımla yapıldı.
Komisyon Başkanlığına TBB Delegesi ve önceki dönemler yönetim kurulu üyesi Av. Burcu Pul seçilmiştir. Başkan Yardımcılığına Av. Hande Dinkçioğlu, Av. Badegül Bozkurt, Av. Ali Yılmaz Katlav,  Komisyon Yazmanlığına  Av. Nilay Demirer, Av. Mehmet Naci Koca, Av. Sidar Tekdemir seçilmiştir.
Ayrıca komisyonun yönergesinin oluşturulması için oluşturulan kurula;  Av. Kübra Öz, Av. Özüm Akkuş, Av. Cumali Küpeli, Av. Mehmet Kesti, Av. Ezgi Nur Ergün, Av. Selçuk Ünlü, Av. Beyza Sağdıç, Av. Cahit Atak, Av. Sema İlbeyli, Av. Pınar Özdemir ve Av. Beykan Televi seçildi.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, bizzat katıldığı komisyon toplantısında yaptığı konuşmada; Hukuki korunmanın ve hukuk güvenliği ilkesinin bireyin şahsına ait olan kişisel bilgilerin elde edilmesi, korunması, silinmesi ve başkaları ile paylaşılması yönüyle yeni ve hukuku “iyi bilen” avukatlar eliyle yapılması zorunlu olan bu alanda komisyonumuzun, TBB işbirliği ile eğitim çalışmalarına ağırlık vereceğini ve bu alanda
meslektaşlarının kendileri geliştirmelerine olanak sağlayacağına inandığını ifade etti.
Bu çalışmaların bundan sonra komisyon eliyle yürütüleceğini ifade ederken,  talebin çok fazla olmasının yanı sıra genç meslektaşlarının komisyon içerisinde yer almasının da memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
Komisyon Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Av. Furkan Kılıç, uzun yıllardır tasarı halinde bekleyen ve 7 Nisan 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ‘6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları kuralları düzenleme amacını taşıdığını, uyum sürecinde Avukatların yer alması gerektiğini ifade etti.
Komisyonun da bu doğrultuda çalışmalar yapacağını belirterek, toplantıya katılan meslektaşlarına teşekkür ederek, başarılarılar diledi.
Kişisel Verileri Koruma Komisyonu Başkanı Av. Burcu Pul da, meslektaşlarına teşekkür ederek, avukatların, kişisel verilerin korunması süreçlerindeki rolünün artırılması, mesleğe ve meslektaşa değer katacak uygulamalara yönelik, ekip ruhu ile hareket edeceklerini ifade etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor