Av.Küçük: 5 Ocak Adana’nın kurtuluş yıldönümü kutlu olsun

ADANA (BÖLGE)-Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adana’nın düşman işgalinden Kurtuluş Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Ulusumuzun şanlı tarihinin; gurur veren, her zaman onur duyulacak eşsiz destanlar ve zaferlerle dolu olduğunu ifade eden Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “I. Dünya Savaşı’ndan sonra Adana ve çevresi Fransızlar tarafından işgal edildi. Kahraman Adanalılar bütün zorluklara karşın işgale direnmiş ve sonuçta kendisinden silah, teçhizat ve donanım olarak kat kat üstün düşman kuvvetlerini yıldırmıştır. Esaret altında tutulmak istenen bir ulusun özgürlüğe giden yoldaki mücadelesi Adana’da hayat bulmuş ve yeşermek üzere toprağa düşen bir tohum gibi Türkiye’ye umut olmuştur.

Adana’da Saim Bey, Ali Yaver, İbo Osman, Şeyh Cemil, Süleyman Cerdun, Doğan Bey, Arap Ali, Gizik Duran, Rahmiye Hanım, Adile Hanım, Karaisalı Müftüsü Hacı Mehmet ve adı tarihimizin altın sayfalarında yerini almış binlerce yurtsever Çukurova topraklarının kurtuluşu için gözünü kırpmadan canlarını feda etmişlerdir. Adana’daki vatansever basın da bu mücadelede yerini almış ve her türlü imkansızlıklara ve güçlüklere rağmen görevini layıkıyla yapmıştır. Adana basını, Gazi Mustafa Kemal’in beyanatlarını, Meclis’teki konuşmaları ve telgrafları Çukurova halkına ulaştırmayı başarmıştır.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı esnasında gösterdiği diplomatik başarı sonucu yapılan 20 Ekim 1921 tarihli Ankara Anlaşması ile 5 Ocak 1922 tarihinde Fransızlar Adana ve çevresinden çekilmek zorunda kalmıştır.”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, şöyle devam etti; “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 15 Mart 1923 tarihinde devlet reisi olarak Adana’yı ziyaretlerinde, Kurtuluş Mücadelesi kararını Adana’da aldığını, “Bende bu vakayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” veciz sözü ile belirtmiştir.

Adana; Bu büyük zafer de mücadelenin en başından itibaren düşman kuvvelerine cesaretle direnmiş, vatanı uğruna canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi asla unutmayacaktır.

Cumhuriyetimizin kazanımlarını ve devrimlerini yok sayanlara, unutturmak isteyenlere karşı başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği akıl ve bilim ışığında daha da sahip çıkmalıyız. Görüş ve düşünceleri ne olursa olsun kimsenin yok sayılmadığı, şeffaf, denetlenebilir aydınlık ve güneşli günler özlemiyle, güzel Adana’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılını kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor