Av.Küçük: Gazilerimizin sosyal hakları iyileştirilmelidir

(HABER MERKEZİ)-Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, yokluklar içerisinde var edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk,’ün önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesi sonucu kurulduğunu belirtti.

Bu mücadelenin, tüm imkansızlıklara rağmen vatan aşkını, inançlarıyla birleştiren kahraman şehit ve gazilerimizin canlarını hiçe sayarak gösterdikleri destansı bir direnişle kazanıldığını ifade etti.

Av. Veli Küçük mesajında; “Bugün, Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 1921 yılında mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verildiği gündür.

Bugüne gelindiğinde güzel ülkemizde yapılan bir araştırmaya göre; Yaklaşık olarak her 5 gaziden 2’si hali hazırda vücudunda şarapnel parçaları taşmaktadır. Her 9 gaziden 1’i vücudunda mermi taşıyor.

Her 5 gaziden 2’si Kara Kuvvetleri Komutanlığı, yine her 5 gaziden 2’si Jandarma Genel Komutanlığı mensubu iken yaralandı. Her 3 gaziden 2’si zorunlu askerlik hizmeti sırasında yaralandı. Binlerce gazinin vücudunda mermi ya da şarapnel parçaları taşımasına rağmen hem yasal olarak malul gazi kabul edilmediği hem de hiçbir sosyal hak ve yardımdan yararlanamadığı bir tablo ile karşı karşıyadır.

Gazilerimizin sosyal güvenlik sorunu ve bağlanan aylıkları, hayat şartlarına göre çok azdır. Gazilerimiz, biz uyurken yatmayıp, bu vatan için bir uzvunu feda etmişlerdir. Gazilerimizin mevcut sorunlarına sorumluluk makamında oturanların bir müjde vermeleri gerekmektedir.  Gazilerimizin maaş ve sosyal hakları iyileştirilmelidir.

Adana Barosu olarak başta Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanın her karış toprağı uğruna canlarını feda etmiş tüm gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor