AV. VELİ KÜÇÜK; “YARGI ELİYLE YURTTAŞA KORKU VE BASKI ÇABASIDIR”

ADANA (BÖLGE)-Sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma açılan insan hakları savunucusu ve aktivist Arlet Natali Avazyan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Akrabasını ziyarette iken yapılan baskınla Adana’da gözaltına alınan Natali Avazyan gece yarısı ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konu ve uygulama hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Avazyan’ın yaşadığı durum hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sosyal medya paylaşımında ‘‘Babası tutuklu, annesinin de yurt dışı yasağı olan 8 yaşındaki kanser hastası Ahmet Burhan Ataç’ın Almanya’daki tedavisi için başlattığı yardım kampanyası ile kamuoyunu harekete geçiren Avazyan, gerekli miktar toplanınca“ Ayo (evet) 24 satte 50.000 Euro’nun üzerinde para toplandı. Herkese çok çok teşekkür ederim, destek olan herkese… Kurban olurum sizlere…” demişti.

Türkiye’de mağdur edilen her kesimden insana yardım elini uzatmasıyla bilinen Avazyan’a yapılan uygulamanın “çok vahim” olduğunu ifade eden Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük,

“Yaşam hakkı ve sağlık hizmetleri her şeyden daha önemlidir. Hasta olan bir çocuğun sağlığına kavuşması için yapılan mücadele ne olursa olsun desteklenir. Düşünce ve ifade özgürlüğü ise yaşamda da sosyal medya yönüyle de Anayasa’mızın ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin teminatı altındadır. Ülkemizde maalesef demokrasi, insan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğü olumsuz tablo içermektedir. Bu soruşturmalar, gözaltılar, insan hakları için çalışan kuruluşların temsilcilerine karşı uzun zamandır süren uygulamaların devamıdır. Özgür basın, özgür muhalefet; çoğulcu, demokratik ve sağlıklı bir toplumun ön koşuludur. Farklı sesler ve muhalif düşünceler toplumsal zenginliğimizdir. Siyasi iktidar ve Cumhurbaşkanı tarafından yargı organları aracı kılınarak ülkemizde yurttaş üzerinde korku imparatorluğu, baskı ve endişe ortamı oluşturulmak istenmektedir. Bu yanlış, hukuksuz ve adaletsiz uygulamalara son verilerek ülkemizde hak ve özgürlüklerin yaşama geçmesini istiyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor