AYASOFYA’NIN GETİRİP GÖTÜRDÜKLERİ

1991’den beri tam 29 yıldır Ayasofya’da namaz kılınıyordu. 10 Temmuz 2020 tarihinde Danıştay’ın 24 Kasım 1934 tarihli, Mustafa Kemal Atatürk’ün de altında imzası bulunan Bakanlar Kurulu kararını 1550 yıl önceki Fatih Sultan Mehmet Vakıfnamesi’ni bahane ederek yok saydırılmasıyla (Özellikle yok saydırılmasıyla diyorum. Çünkü ülkeamizde Başkanlık sistemiyle daha da belirginleşen yargı bağımsızlığının yok olduğu ülkemizde başka bir şekli mümkün olmadığından.) Atatürk ve Cumhuriyet’te hesaplaşmaya Ayasofya üzerinden de devam ediliyor.

Sanik İstanbul yeniden fethediliyor. Bu arada 24 Kasım 1934’deki Bakanlar Kurulu kararının Danıştay’ın 10.dairesince yok sayılmasına CHP’nin gıgı bile çıkmıyor. İnönü döneminden başlayarak artan bir yok etme ve Atatürk’ün 1923-1938 arasındaki dönemini beyinlerden, belleklerden silme operasyonuna sessiz kalarak örtülü-açık destek verildiğinin üzüntüsünü yaşıyorum.

Hadi AKP ve özellikle tek adam Recep Tayyip Erdoğan; ülkenin içine sokulduğu karanlık dehlizlerden çıkış yolunu Ayasofya’ya sığınarak tıkayacağını sanıyor olabilir. Size ne oluyor CHP yöneticileri. CHP’yi işgal edenler olarak, AKP’yi iktidara taşıyanlarla, CHP’nin sizler aracılğıı ile işgal edilmesini sağlayanlarla ülkeyi teslim etmeye çalıştığınız ve himayesine taaa Sivas Kongresi’nden bu yana özlemini çektiğiniz ABD’nin boyunduruğuna biat etme uğraşınız olsa gerek bu sessiz kalkmaklığınız.

Peki AKP’nin ve Başkanın Ayasofya’ya sığınmasının, sizin de sessiz kalarak onayladığınız Danıştay kararının bu ülkeye katkıları ne acaba?

1-Ülkede işsizlik bitecek mi?

2-Mutfaklardaki yangın sönecek mi?

3-Yok olan eğitim, rayına oturacak mı?

4-Ekonomi yok olmaktan kurtulacak mı?

5-Uluslararası itibarımız artacak mı?

6-Biten tarım-çiftçimizin yüzünü güldürecek mi?

7-İhracatımız artıp-döviz girdilerimiz artacak mı?

8-Açlık sınırında yaşamak zorundaki 25 milyon sıfırlanacak mı?

9-Demokrasi yerleşip-özgürlükler artacak mı?

10-Tutuklu gazeteciler, özgürlüklerine kavuşacak mı?

11-En önemlisi yolsuzluklar-hırsızlıklar yok olacak mı?

12-Emeklilere insan onuruna yaraşan bir yaşam layık görülecek mi?

Yoksa dağılma sürecine giren AKP; Ayasofya üzerinden her zaman olduğu gibi dinin sapına sarılarak seçmenin desteğine sahip olabilecek mi?

Gerçi ne AKP’nin canhırşa çabası, ne de CHP’nin sessizleşerek verdiği dolaylı destek işsizleşen ve yaşamı ikame etmeket tusunami yaşayan halkın OY MOY YOK tepkisini durduramayacaktır.

Bu arada olan; Mustafa Kemal’in benim iki büyük eserim var. Biri Cumhuriyet, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’dir dediği CHP’le olacaktır. 1945’den bu yana hegomanyası altındaki ülkelerdeki partileri birbirine benzeştiren emperyalist güçler; CHP’yi işgal ettirerek AKP’lileştirmediler mi?

Baksanıza CHP’nin 37.kurultayının icra ediliş şekline. Milletvekili-Belediye Başkanlıkları-Belediye Meclis Üyelikleri ile İl Genel Meclis üyeliklerinin belirlenmesinde AKP ile CHP arasında en küçük bir fark var mı?

NOT: CHP’liler uyuya dursunlar, CHP’ye yönetici seçme kurultyaı ile meşgul olurlarken; R.Tayyip Erdoğan Ayasofya gündeminin tantanasına sığınarak ATATÜRK HAVA LİMANI’nı KATAR’a satmış. Yoksa KATAR üstünden oğlu BİLAL’e satmış olmasın. TANK-PALET FABRİKASI’NDA da pis kokular yayılıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor