Ayhan Barut’tan ‘Torba Yasayı Geri Çek’ çağrısı

(HABER MERKEZİ) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Meclis’te torba yasa görüşmeleri sürerken, “Maden ve enerji şirketlerini değil, doğayı savun” çağrısı yaptı. Kamuoyundaki yasa teklifine yönelik tepkileri dile getiren Barut, “Doğamızı, madenlerimizi ve topraklarımızı yok edecek, geleceğimizi tehlikeye atan bu teklif geri çekilmelidir” dedi.
“DOĞAYI SAVUN”
Elektrik Enerjisi Kanunu ve Bazı Diğer Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülürken Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Ayhan Barut, “Ne yazık ki, tüm itirazlarımıza rağmen bu torba yasa teklifi hala geri çekilmedi. ‘Maden ve enerji şirketlerini değil, doğayı savun’ diye haykıran 107 kurum ve topluluk, bu konuda haklı tepkilerini sürdürüyor. Aziz milletin Meclisi’nde bu sese kulak verilmeli, bu teklif geri çekilmelidir” diye konuştu.  
“KÖYLÜNÜN TOPRAĞI SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKİLECEK”
Torba yasa teklifine yönelik eleştirilerini sıralayıp doğuracağı olası sonuçlardan söz eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Torba kanun teklifi geçerse, maden ve enerji şirketlerine yeni imtiyazlar tanınacak, doğayı tahrip eden faaliyetler sürecek. Ruhsatsız alanlar madencilik faaliyetlerine açılacak. Ekolojik yıkımlara ve sel felaketlerine neden olan HES’lerin sayısı artacak. Cumhurbaşkanı izni ile bazı yasalardan muaf enerji şirketleri kurulacak. Halkın, köylünün toprakları sermayeye peşkeş çekilecek. Halkı, sağlığımızı, çevreyi, ülkemizi ve geleceğimizi tehlikeye atan bu teklifin geri çekilmesini istiyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor