Ayhan Barut’tan yeni yıl mesajı

ADANA (BÖLGE)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, herkesin yeni yılını kutladı. Her yeni yılın yeni umutlarla geldiğini anımsatan Barut, “2019 yılında memleketimizde martın sonu bahar oldu. Güzel bir bahar gördük, çok daha güzel yazlara kavuşacağız elbette. Birlik ve beraberlik içinde, AKP ve tek adam karanlığından kurtulup dayanışma ruhuyla özgür yarınlara uzanacağız” dedi.
“TEK ADAM REJİMİ ÜLKEMİZİ GERİLETİYOR”
Türkiye’nin 2019 yılını derin bir ekonomik ve siyasi kriz ortamında geçirdiğini aktaran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 17 yıllık AKP iktidarı döneminde ülkenin her alanda gerilediğini belirtti. Ekim alanlarının AKP döneminde Cumhuriyet tarihinde ilk defa 20 milyon hektar alanın altına inip 19 milyon hektara gerilediğini vurgulayan Barut, ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturan tarımın çöktüğünü, üreticilerin perişan olduğunu söyledi. Resmi rakamlara göre Türkiye’de 4 milyon 650 bin olan işsiz bulunduğunu, gerçekte bu oranın çok daha fazla olduğunu ifade eden Barut, “AKP döneminde devletin toplam borcu 1 trilyon 31 milyar lira artarak 17 yılda 5’e katlandı. İcra takibine alınan vatandaş sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.4 oranında arttı. Bu yıl kara listeye eklenen söz konusu 1 milyon 316 bin vatandaşla birlikte kara listede bulunan ve borcu hala devam eden vatandaş sayısı Ekim 2019 sonu itibariyle 3 milyon 763 bine çıktı. İcra dairelerinde 23 Aralık itibariyle toplam 20 milyon 662 bin dosya derdest bulunuyor. Tek adam rejiminin yıprattığı Türkiye, adaletten özgürlüğe, insan haklarından demokrasiye, ekonomiden kültür, sanat ve spora kadar her alanda geriliyor. Bu acı tablo işte hepimizin yüreğini dağlıyor” diye konuştu.
“NİCE MUTLU YILLARA”
2019 yılında mutfakların yangın yerine döndüğünü, üretenlerin perişan edildiğini, kadına yönelik şiddetin arttığını, esnafından emeklisine her kesin büyük bir felaket yaşadığını dile getiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Yaşanan tüm acılara, çekilen tüm çileye karşın 2019 yılı aynı zamanda umudun, direncin ve tek adam rejimine karşı halkımızın haklı sevinçlerinin yaşandığı bir sene oldu aynı zamanda. 31 Mart seçimlerinde halkımız Saray ve çevresine, bir avuç yandaş ve rant sevdalılarına gereken yanıtı Adana’dan İstanbul’a, Mersin’den Ankara’ya her yerde verdi. Bu yaşananlar yakın bir gelecekte ülkemizde halk iktidarının kurulacağının işaretidir. Hak, hukuk, adalet, demokrasi ve özgürlük mücadelemizin mutlaka başarıya ulaşacağının göstergesidir. Bu çerçevede, aydınlığa koşan yurttaşlarımızdan aldığımız güçle, yeni yılı ‘Daha yaşanabilir bir Türkiye’ inancıyla karşılıyoruz. Bir çift mavi göz ışığında yürüyor, herkese tüm düşlerinin gerçeğe dönüşeceği,  eşitlik, barış, huzur, sağlık dolu, refah getiren yeni bir yıl diliyoruz. Nice mutlu yıllara!” 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor