Aziz Kandemir: Yüreğir’e adaylığımı değil yüreğimi koydum

Gelecek Partisi Yüreğir Belediye Başkan adayı Aziz Kandemir, kazandığı takdirde seçimden sonra da sokaklarda, halkla iç içe olacağını söyledi. Hazırladığı projeler hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Kandemir, ‘’Bütün sorunları ve çözümlerini gayet iyi biliyoruz. Yüreğir halkıyla birlikte başaracağız. Sevdalısı olduğum Yüreğir’e sadece adaylığımı değil yüreğimi de koydum’’ dedi.

***

 

RÖPORTAJ: YENER EKİNCİ

Gelecek Partisi Yüreğir Belediye Başkan adayı Aziz Kandemir, seçilmesi halinde uygulamaya koyacağı projeleri gazetemize anlattı. Kandemir, ilk değişimi halkla bütünleşmekle başlatacağını söyledi. İşte o röportaj;

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 1979 yılında Dünya’ya geldim. 1981 yılında ailece Adana’ya gelerek, Yüreğir ilçesine yerleştik. Sırasıyla; Dervişler İlkokulu, Adana İmam Hatip Ortaokulu, Erkek Lisesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi İnşaat Meslek Yüksek Okulu’nu tamamladım. Okumayı çok seviyorum, öğrenmeye ve eğitime açık biriyim. Halen, Anadolu Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü ile Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisiyim. Sebze meyve toptancılığı üzerine, yurt dışına da ihracat yaptığımız bir aile şirketimiz var. O çatı altında ticaretle uğraşıyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Politikada tecrübeli bir isimsiziniz. Siyasi geçmişiniz hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?

Aktif siyasete girişim Adalet ve Kalkınma Partisi ile başladı. İl Gençlik Kolları ve Seyhan İlçe Gençlik Kolları’nın kuruculuğu ile başkan yardımcılığı görevlerini üstlendim. 2014-2018 yılları arasında da AK Parti Seyhan İlçe başkan yardımcısıydım. 5 yıl kadar siyasete ara verdikten sonra Gelecek Partisi’nde gelen teklif üzerine Yüreğir Belediye Başkan adayı olarak sahaya dönüş yaptım. Bundan böyle, ekibimle beraber Yüreğir’in hak ettiği hizmeti alması ve Adana’nın parlayan yıldızı olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Göreve gelmeniz halinde belediyede ilk dikkat çekecek değişiklikleriniz neler olacak?

İtibardan kesinlikle tasarruf edeceğiz. Başkan ünvanımız var diye bizi seçen insanlara kibirle bakmayıp, ulaşılamaz olmayacağız. Dileyen her vatandaşımız makam kapısını vurup içeriye girecek ve derdini rahatlıkla anlatabilecek. Belediyenin bütün imkanlarından Yüreğir halkı faydalanacak, kapalı kapılar ardında yandaşlara paylaştırılmayacak. Yeşil bir Yüreğir kurmak istiyoruz. Müstakil evlere ve sitelere ekilmesi için fidanlar dağıtacağız. Bu vesile ile Yüreğir hem yeşil olacak hem de vatandaşlarımız belediyenin gölgesi altında olduklarını bilecekler. Mevcuttaki etkisiz Beyaz Masa’nın yerini ‘Yeşil Masa’ alacak. Yeşil Masa, sorunların çözümü noktasında ilgili ve yetkili kılınacak. Hizmet başlangıcımızı bu şekilde planladık.

Yüreğir’in acil çözüm bekleyen sorunları ve bunlara karşı hazırladığınız çözüm odaklı projeleriniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Bugün hep birlikte Yüreğir’i daha yaşanılabilir, huzurlu ve refah içinde bir ilçe haline getirmek için birlikte yola çıkıyoruz, yolumuz açık olsun. İlçemizin ciddi sorunlarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Yıllardır her birimizi derinden düşündüren işsizlik ve yoksulluk belasına, son yıllarda uyuşturucu illeti de eklendi. Gençlerimizi ve çocuklarımızı uyuşturucu batağından kurtarmak, bu ilçenin evladı olarak benim ilk görevim olacak. Bunun için gerekli proje ve faaliyetleri bizzat araştırmış olmanın verdiği yeterlilikle, bütün çalışmaları büyük bir hassasiyet çerçevesinde yapacağımızın altını çizmek istiyorum. Bu ve benzeri sorunlara çözüm getirmek için bütün imkanları seferber edeceğimizi taahhüt ediyorum. Yoksulluk ve işsizlik oranlarında Türkiye’nin ilk sıralarında yer alan Yüreğir’de, bu sorunu çözmenin formüllerinden biri de üretim kooperatifleri kurmak olacak. Kadınlarımızın ve gençlerimizin meslek edinmelerine yönelik hizmetleri hayata geçireceğiz. Biz bakıma muhtaç, işsiz ve yoksul vatandaşlarımızı açıktan dağıtılan gıda kolileriyle rencide etmeyeceğiz. Gerek sosyal gerek ticari yaşamımda ve hayatımın hiçbir döneminde Yüreğir’in evladı olduğumu unutmadım. Belediyeciliğin bütün imkanlarını Yüreğir için kullanacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Gençlik merkezleri, teknoloji ve inovasyon merkezi, kadın sığınmaevleri, ilk adım birimleri, yaşlı bakım hizmetleri, kooperatifçilik gibi önemli projelerimizi ve daha birçok farklı ve yeni projeleri Yüreğir’de birlikte hayata geçireceğiz. Yüreğir’de kendi ekmeğimizi kendimiz üreteceğiz, vatandaşın ev ekonomisine mutfağına katkıyı biz sunacağız. İnsanlar kahve köşelerine hapsolmuş durumda. Bir balo salonu yok, tiyatro salonu yok, sinema salonu yok, spor salonu yok. Bu insanların günahı nedir? Her akşam birbirlerine misafir olmanın haricinde yapabilecekleri bir sosyal aktivite yok. Her mahallede sıkıntı yaratan tapu problemini çözeceğim. İmar düzenlemesi yapılması gerekiyorsa yeniden imar düzenlemesi yapacağız. Bu tapu kaymalarının önüne geçeceğiz ve bu problemi kökten çözeceğiz. Amatör spor kulüplerinin destekçisi olacağız sonuna kadar. Spor kulüplerini kendimize yük olarak görmeyeceğiz. Onların tesis, malzeme, taşıma ile sıkıntılarını, tesislerindeki güvenlik problemlerine varıncaya kadar biz çözeceğiz.Görevimiz ve hedefimiz; yıllarca en çok ihmal edilmiş merkez ilçe olan Yüreğir’i daha güzel yarınlara taşımak, her bireyin yaşam kalitesini hak ettiği noktaya getirmek ve ilçemizi yaşanılabilir çağdaş bir hale dönüştürmektir. Bu yolda ortak akıl ile çalışacak, fikirleri dinleyecek ve Yüreğir halkıyla birlikte kararlar alacağız. Yüreğir’i daha güçlü, daha modern ve tüm sorunları giderilmiş bir ilçe yapmak için el birliğiyle çalışacağız.

Seçimi kazanma şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Önümüzdeki seçimler her türlü sonuca gebe. Vatandaş oyunu bilinçli kullanacak. Yüreğirli yurttaşlarımızın bana ve partimize karşı büyük bir teveccühü var. Gittiğimiz her yerde katıldığımız her ortamda bunu gözlemledik. Bundan ötürü büyük mutluluk duyuyoruz. Yüreğirli yurttaşlarımızın güvenlerini boşa çıkarmayacağız.

Bu sohbetin gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor