Bahçeli: Adana’ya Alparslan Türkeş Üniversitesi

Cumhur İttifakı ile yerel seçimlere giren ve Adana’da kalabalık bir gruba hitap eden MHP lideri Devlet Bahçeli, hem partisinin 50. Kuruluş yıldönümünü memleketi Adana’da kutladı, hem de partililerine yüksek moral verdi.

MHP’nin Adana’daki seçimleri mutlaka kazanacağını ve Hüseyin Sözlü’nün yeniden Belediye Başkanı olarak seçileceğine inandığını söyleyen Bahçeli, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adının Alparslan Türkeş olarak değiştirileceğini, bu müjdenin Adana halkına duyurulması için bizzat Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine telefonla bildirildiğini söyledi.

ADANA(BÖLGE) MHP’nin 50. Kuruluş yıldönümünü kutlamak ve 31 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanı  Hüseyin Sözlü’nün adaylığında halktan destek istemek amacıyla geldiği Adana’da büyük ilgi gören Genel Başkan Devlet Bahçeli, bir de müjde verdi. Bahçeli, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adının Alparslan Türkeş olarak değiştirileceğini, bu müjdenin Adana halkına duyurulması için bizzat Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine telefonla bildirildiğini söyledi.

MHP’nin kuruluşunun 50. yıl dönümü sebebiyle çeşitli programa katılmak üzere Adana’ya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TÜYAP Çukurova Fuar Alanı’nda düzenlenen kutlama etkinliklerine katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, MHP’nin 50 yıllık siyasi hayatını anlatan film gösterimiyle devam etti.

Milliyetçi hareketin, Adana’dan yürüyen, Ankara’da yükselen bir kahramanlık öyküsü olduğunu ifade eden Bahçeli, “Bizimkisi beka diye yazılan, birlik ve kardeşlik diye anılan bir ruhtur. Gözünü kızıl elmaya çeviren, gönlünü turana adayan, Türklüğün gururunu, İslam’ın ahlakıyla birleştiren bir ülküdür. 1996’dan sonra yine aynı yerde, aynı çizgideyiz. Dile kolay, bir ülkünün peşinde 50 yıl geçti. Kopan takvim yaprakları sarardı, yıllar yılları kovaladı, ömürler su gibi akıp gitti. Tarih 1969’un 9 Şubatıydı. Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin olağanüstü kongresi, Adana’da toplanmıştı. Bir karar verilecekti. Merhum başbuğumuz Alparslan Türkeş, 50 yıl evvel bugün, Türkiye’nin şanlı geleceği için yeni bir çağı bildiriyordu. Ne mutlu ki 9 Şubat 1969’da partimizin ismi Milliyetçi Hareket Partisi oldu. Amblemlerimiz ‘Üç Hilalin’ mührüyle buluştu. Bu vesileyle 50 yıllık onurlu bir mücadelede ‘Üç Hilali’ başının üzerinde taşıyan her kardeşime içtenlikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor