BAK KARDEŞİM SEV KARDEŞİM

Ne kadar güzel yazmışlar, ne kadar güzel seslendirmişler… Dün gördüklerimizi, bugün yeniden görmeyelim.. Dün yaşadıklarımızı, bugün yeniden yaşamayalım diye.. Bak kardeşim demişler, “Elini uzatmasını” istemişler, “Gel kardeşim” demişler neşe getirdiklerini söylemişler.. Böyle bir talebe karşı çıkılabilir mi?
   

Bak kardeşim 
Elini ver bana 
Gel kardeşim 
Neşe getirdim sana 
Al kardeşim 
Ye, iç, gül, oyna 

Sar kardeşim 
Kolunu boynuma 
Sev kardeşim 
Canım feda yoluna 
Tap kardeşim 
Tüm insanlara


Dünyaya geldik bir kere 
Kavgayı býrak her gün bu şarkımı söyle 
Sevdikçe güler her çehre 
Amaçlar hep bir olsun 
Kalpler birlikte 

Dünyaya geldik bir kere 
Kavgayı bırak her gün bu şarkımı söyle 
Sevdikçe güler her çehre 
Mutluluklar bir olsun 
Acı birlikte

Bu bir taleptir.. Kardeşçe yaşamak, sarılmak, kavga yerine sarılmak, mutluluk ve acıları birlikte yaşama çağrısıdır..

Yani reddedilebilecek bir çağrı değildir..

Ama öyle olmuyor.. Olmuyor, çünkü ülkeyi yönetenlerin bir bölümü, sarılmak yerine kavga, mutluluk yerine acı olsun istiyor..

Bakın, İstanbul’un 800 bin fark atarak seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu siyasi partileri ziylaret etme talebi için ne diyor?

 “MHP’den henüz dönüş almadık. AK Parti bize randevu vermedi. Ama girişimlere devam edeceğiz. Bu bizim yaptığımız uygulananın bir eksikliği değildir. Uygulamayı güzel yaptık. Diğer tavırla ilgili belki, kişisel bir tavırdır. Bilemem. Belki siyasi bir tavırdır. Ama dediğim gibi çocukların ve gençlerin, bu şehrin insanlarının beklentisinin gerisinde bir uygulamadır. Geri bir uygulamadır. Bu manada, tekrar düşünmelerini tavsiye ediyorum. Bizim davetimiz hala geçerli ve açıktır. Bunu açıkçası vermezlerse eğer, AK Parti için şimdilik konuşuyorum. Yenilemeye devam edeceğim. Biz yazı ile talep ettik. Daha sonra telefonla talep ettik. Ama randevu vermeyeceklerini ifade ettiler. Bu bir reddediş mi değil mi, zaman içerisinde göreceğiz” 

Yapmayın bunu.. Tam da birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günde uzatılan dostluk elini geri çevirmeyin.. Üstelik iktidar partisi, ülkeyi yöneten bir parti hiç çevirmemeli..

Sev kardeşim sev.. Bak kardeşim bak.. Elimi uzatıyorum, sen de uzat elini kardeşim sende.. Dünyaya geldik bir ker..

Kin ve nefret dilini bir tarafa bırakalım.. İktidarlar gelir geçer.. Kalıcı olan millettir, kalıcı olan devlettir.. Siz gidersiniz, başkaları gelir, hiç gitmeyecek olan sevgidir, saygıdır, birlikteliktir..

Bak kardeşim elimi verdim sana, elimi havada bırakma.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor