BARON KAYBETTİ!..

Bir zamanlar siyaset denildiği zaman ilk akla gelen kentlerden biri Adana olurdu.. Çok değerli ve saygın kişiler, Adana politikasına yön verir, adaylar kırıp geçmeden medeni ölçüler içerisinde seçimlere girer, kazanan ve kaybedenler kucaklaşır başarı dilerlerdi.

Adana aslında bu günlerde o günleri yaşıyor..

Siz hiç Hüseyin Sözlü’nün Zeydan Karalar, Zeydan Karalar’ın Hüseyin Sözlü aleyhine bir açıklama yaptığına tanık oldunuz mu ?

Ben şahsen, her ikisinin de siyaset kurallarının dışına çıkmadıklarını görüp, diğer kentle baktığımda ADANA ile gurur duyuyorum.

Şu varlığı kendinden menkul insanlar, sadece yaranmak için PKK montajları yapmasa çok daha iyi olacaktı ama, bu kadar kusur kadı kızında da olur deyip geçelim.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile diğer adaylar arasında da bir gerilime hiç rastlamadık, herkes seçmene koştu, ama rakipler birbirinin aleyhine konuşmadı..

Seyhan’da Akif Akay’ın nezaketini herkes bilir, hiçbir polemiğe girmedi, efendiliğini kamuoyunun takdirini zirveye çıkardı. Cumhur İttifakı’nın Seyhan Belediye Başkanı’nın “Açık oturum” teklifini de bir polemik ortamı yaratmamak için duymazdan gelmesi, ayrıca alkışlanacak bir tutumdu Akif Akay açısından.

Yüreğir, Sarıçam, Ceyhan, Kozan, İmamoğlu, Pozantı, Karaisalı, Karataş, Yumurtalık ve diğer ilçelerde seviye düşüklüğü gördünüz mü? Hiç olmadı..

Ne kadar güzel..  Hangi aday ipi göğüslerse göğüslesin, bu seçimi Adana kazanacak.

Elbette bu seçimin bir kaybedeni kazananı  olacak. İnanın, sonuç ne olursa olsun yarışa katılanlar, birbirlerine sarılacak, kaybedenler başarı dileyecek. Bundan kesinlikle kuşkumuz yok. Çünkü başlangıç nasıl olursa, sonuç öyle olur.

Adana’daki bu seçimin bir kaybedeni var. Manken aday çıkarıp, oy bölüp birilerine yalakalık yapıp, kazan-kazan anlayışındaki adam..

Yani!.. BARON KAYBETTİ!..

Şimdiden ilanen duyurulur.. Belki serveti yerinde kalacak ama, o servette tartışmaya açılacak..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor