Barut, “Kurtuluş günümüz kutlu olsun”

ADANA (BÖLGE)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümünü büyük bir gurur, onur ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.
KANLARIYLA DESTAN YAZDILAR
5 Ocak Kurtuluş Bayramı dolayısıyla açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Barut, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Mart 1923 tarihinde Adana ziyaretinde, “Bende bu vakayiin ilk teşebbüs hissi bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” sözünü anımsattı. Bu sözlerin Adana’nın Ulusal Kurtuluş Savaşına ilham verdiğini net biçimde gösterdiğini anımsatan Barut, “Memleketimizi işgale girişen Fransızlara karşı, bağımsızlık sevdalısı yiğit Adanalı hemşehrilerimiz, ‘Tam bağımsız bir Türkiye’ için canını ve kanını hiçe sayarak destan yazmışlardır” dedi.
“KURTULUŞ GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”
Emperyalist işgalden kurtuluş günü olan 5 Ocak 1922’nin tarihin unutulmaz sayfalarına altın harflerle kazındığını dile getiren Ayhan Barut, “5 Ocak 1922, işgale karşı bağımsızlık uğruna verilen görkemli mücadelenin eşsiz bir zaferle sonuçlandığı gurur ve onur günüdür. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kurtuluş mücadelesinde kanıyla ve canıyla kahramanlık destanı yazan şehitlerimizi, gazilerimizi minnet, özlem ve rahmetle anıyoruz. 5 Ocak Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor