Başkan Boyvadaoğlu, zarar gören çiftçileri ziyaret etti

(HABER MERKEZİ)-İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Karataş’ın İnneplihüyüğü ve Kapı Köylerinde yaşanan dolu felakatinden sonra ürünleri zarar gören çiftçileri ziyaret etti. İl Delegesi İsmet Karakuş’un ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, İYİ Parti Karataş İlçe Başkanı Ekrem Kuşçu, köy muhtarları Savaş Ağırbaş ve Ümit Kurman,  il ve ilçe başkan yardımcıları da eşlik etti.  Burada bir konuşma yapan Başkan Boyvadaoğlu,  dolu yağışında zarar gören çiftçilerin zararının bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan şiddetli dolu yağışı nedeniyle İnneplihüyüğü ve Kapı Köyü çiftçilerinin çok zor durumda kaldığına dikkat çeken Başkan Boyvadaoğlu, İYİ Parti olarak bu kötü günde çiftçilerin yanında olduklarını göstermek için üreticilerle bir araya geldiklerini vurguladı. Başkan Boyvadaoğlu, olağanüstü irilikte dolu yağışı, ekili alanlara büyük zarar verdi.  Özellikle karpuz başta olmak üzere birçok  tarım ürünü büyük zarar görerek, tarlada kaldı.” diye konuştu.

“ÇİFTÇİNİN HASAR TAZMİNATI BİR AN ÖNCE ÖDENSİN”

Başkan Boyvadaoğlu, çiftçilerin zararlarının karşılanması için etkin görüşmelerin yapılması gerektiğini ifade etti. Yağışın ardından hasar tespit çalışmalarının ilgili kamu kurumlarınca yapılmasını ve bölgenin afet kapsamına alınması gerektiğini belirten Başkan Boyvadaoğlu, “Konuyla ilgili olarak çiftçilerimizin sıkıntılarını bizzat yerinde görmek ve dinlemek için bu gün buraya geldik. Tarım sigortası kapsamında olan afetlerle ilgili TARSİM tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda çiftçilerimizin hasar tazminat ödemelerinin en kısa zamanda yapılmasını temenni ediyoruz.  Çiftçilerimizin yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi adına, Tarım Kredi Kooperatiflerine ve bankalara olan borçlarının  bir an önce ertelenmesi gerekiyor. Böylelikle bir nebzede olsun  çiftçimizin yaraları sarılmış olur. Hedefimiz üreticimizin zararlarını belli miktarda da olsa karşılanabilmesidir. Bizler İYİ Parti olarak, her zaman çiftçilerimizin  yanındayız ve yer almaya devam edeceğiz.”dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor