Başkan Karalar, Adana’ya ‘Kahraman’ unvanı istedi

ADANA (BÖLGE)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törende yaptığı konuşmada, 5 Ocak’ın Adana’nın gurur günü olduğunu belirterek, “Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Gaziantep kadar bir unvan almayı hak etmiştir. Umarım çok kısa sürede buna sahip olur” dedi.

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıldönümü nedeniyle kentte bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk etkinlik Atatürk Parkı’nda anıt önüne çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra; 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral  Ertuğrul Sağlam, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Abdullah Doğru, Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, Ayhan Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Demirtaş’ın şeref tribününden törene katılanların ve vatandaşların Kurtuluş Günü’nü kutlamasının ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan tören, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’nın Kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutladığı mesajının okunmasıyla sürdü.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar 5 Ocak’ın Adana’nın gurur günü olduğunu belirterek  “Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Gaziantep kadar bir unvan almayı hak etmiştir. Umarım çok kısa sürede buna sahip olur.” dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından 3 Ocak’ta Pozantı Kaymakamlığından bisikletli sporcular tarafından teslim alınan “Atatürk’ün Mücahitlerinden Adana’ya’’  isimli Türk bayrağının Vali Demirtaş’a teslim edilmesiyle devam eden kutlama programında gerçekleştirilen yöresel halk oyunları gösterisinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4.sü düzenlenen Bayrak Şiiri Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Büyük bir coşkuyla gerçekleşen tören, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği tarafından verilen konserin ardından son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor