Belediye çalışanlarına Cumhur İttifakı desteği!

(HABER MERKEZİ)-Cumhur İttifakı, CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’nden bu yana ödemediği işçi ve memur alacaklarının ödenmesi için belediyeye borçlanma yetkisi verdi.
AK Parti’li ve MHP’li meclis üyeleri, dün Belediye Meclis Toplantısı’nda daha önceden alınan ortak karar doğrultusunda belediye çalışanlarının alacaklarının ödenmesinde kullanılmak koşuluyla istenilen borçlanma yetkisine ‘Evet oyu’ verdi.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay ve MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı’nın yaptıkları ortak açıklamada, “Cumhur İttifakı olarak Adana’nın yararına olan her işe destek oluyoruz. Belediye yönetimi hangi partili olursa olsun, şehrimizin ve hemşehrilerimizin ortak menfaati konusunda elimizden gelen tüm imkânı kullanıyoruz. İşçi ve memurların, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nden bugüne kadarki Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki tüm alacaklarının ödenmesi için Cumhur İttifakı olarak ortak bir tavır ortaya koyduk. Belediye yönetimine çalışanların alacaklarının ödenmesi için borçlanma yetkisi verdik” ifadesini kullanıldı.
Açıklamada “Büyükşehir Belediyesi, Adana’da yaşayan 2.5 milyona hizmet etmekle mükelleftir, çalışanlar Adana’nın evlatlarıdır. Dolayısıyla ‘Belediye yönetimi başka partiden’ deyip, soruna sırtımızı dönemeyiz. Yakan, yıkan, kriz tellallığı yapan, açık arayan, fırsatçılık gözeten değil; yapıcı, kucaklayıcı, sorun çözen, istikrar üreten bir anlayışı temsil ediyoruz. Meseleye böyle bakıyoruz. Bu karar ve yetki Adana’mıza hayırlı olsun.” denildi.
Cumhur İttifakı’na mensup AK Parti ve MHP meclis üyelerinin oylarıyla alınan kararın ardından, Adana Büyükşehir Belediyesi yönetimi, verilen yetkiyi kullanmak suretiyle kaynak bulup, çalışanların 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nden bu yana biriken toplam 76 milyon 193 bin 579 lira tutarındaki alacakları ödeyecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor