BELEDİYE KARDEŞLERİM BAKIN, ADANA NE DİYOR

Garibanlaştırılan Adana’mızın sokak, cadde, hatta bulvarlarının kaldırımlarla beraber araçlara ayrılmış kuşaklarda da rezalet ötesi, ilkel “işgal” konusuna değinmiştik. Levhalar, flamalar, babalar, arabalar ve sair engellerin Adana’yı ne denli çirkinleştirdiğini ve insanları nasıl zorluk ve tehlike içine attıklarını da kısaca anlatmıştık.

İki gündür gelen yorum ve telefonlardan anlaşılıyor ki, Adanalı bu rezillikten bizar mı, bizar. Sadece kanaat önderlerimizin birkaçından gelen yorumları sayın belediye yönetimlerine sunuyorum. Bakalım  “Sivrisinek saz, davul zurna az” ikilemi nasıl mostra verecek.

AYDIN SİHAY:

Ah Çelmeoğlu ahh… Yarama dokundunuz. Gelin Abidinpaşa’ya bir bakın. Böylesine döküntülük, başıboşluk olmaz.  Valla utanıyorum.

DR. HALUK UYGUR

Parkların bakımı? Abidin Dino, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal’in anlatıldığı park feci durumda, mesela… Tam dört yıldır Yaşar Kemal’in heykelindeki gözlük yok. Hadi, Hüseyin Sözlü görüş farkından yapmadı diyelim; ya şimdi… Defalarca kültür müdürlerine söyledim. Defalarca yapılacağı söylendi. Heykeltraşıyla görüşüp gözlüğü yapma sözü de aldım. Ama bütüngayretlerim boşa çıktı.

DÜZGÜN COŞKUN

Harika bir öneri. Bakalım yerel yönetimler nasıl bir pozisyon alacak. Belediyeciliği çok iyi bilen bir güçlü kalemin önerisi karşılık bulacak mı, kaldırımlar işgalden kurtulacak mı, göreceğiz. Dilerim değerli meslek büyüğümüzün önerisi göz ardı edilemez. Saygıyla.

PROF. DR. ÜNAL ZORLUDEMİR

Yüreğinize sağlık. Yokluk başka, hizmet aşkıyla sineğin kanadından yağ çıkarmak başka. Doğrusu Adana blediyeleri açısından hüzrana uğradım. Yazık. Dürüst olmak yetmiyor. Hem dürüst olacaksın, hem de iş yapacaksın.

BERİN TANGERLİ DOĞAN

Teşekkürler. Araba park yeri asansörlü olup belediyenin kendi insiyatifindedir.  İstediği boş yere koydurup uygun fiyatla halka sunsun. Gayet iyi para kazanır. Uymayanlara caydırıcı ceza kessin. Bu da bir öneri. Belediyeci mi olsak ne!..

FOTO BABA

Hiç kimseyle muhatap olunmayacak. Fotoğraf çekilecek, posta yoluyla ceza ihbarı gönderilecek.

GÖKSU BAYKAL

Esnaf zaten batmış Sayın Çelmeoğlu, tek tek kapanıyor hepsi. Az sabredin, bütün şehir tertemiz olacak yakında.

PROF. DR. AHMET YÜCEER

Abi, kaldırım işgalleri Türkiye’nin her yerinde var. Çok haklısınız, yola park yüzünden cinayet bile işleniyor.  Bugünlerde değil, normal zamanlarda Özal ve Mumucu Bulvarları  facia. Yol kenarını bırakın, ikinci şeritte dur, dörtlüleri yak, tamam. Polis var karışmıyor… Çok haklısınız. Kaldırım işgallerine son verilsin. .. Haydi ADANA.

GÜLDANE SOYLU

Saygıdeğer Nurettin Bey, size katılmamak ne mümkün. Bulvarlar konusunda, zamanında biz de (ÇEV-GÖN*DER olarak) uğraş verdik ama caydırıcı cezai müeyyideler olmadıkça bu tabloları hep birlikte izlemeye devam edeceğiz.

SÜHEYLA ÇİÇEK

 En kötüsü kaldırıma park etmiş arabalar. Özellikle yağmurlu Havvalarda

Araç ylunun ortasında arabalarla birlikte yol alıyoruz.

MÜCELLA MUTLU

Kaldırımları babalarının malı gibi masa sandalte koyup kullananlar…yayalara ait kaldırımı cam balkon gibi kapatıp iş yeri yapanlar… Ama Allah rızası için o para kazandıkları kaldırımları yıkayıp temizlemeyen ve de yaptığı yemeğin yağı, servisin yağıyla, pisliğiyle kaldırımın rengini kömüre dönüştürenler…Bir de son moda olarak kaldırıma araç park edilmesine müsaade edenler…

Dediğiniz gibi, parayla değil. Haftada üç gün devamlı gezip hele bir de işgalleri yıksınlar, arabaları trafik parkına çekilip ceza yazsınlar, bakın bakalım bu rezalet nasıl düzelir. Yeter ki belediye başkanının içinde Adana sevdası olsun. En önce, parasız yapılacak işlemle Adana’yı bu tür işgallerden kurtarsın da…

MUSTAFA ÇAKMAK

Sayın Çelmeoğlu, Dörtyol ağzı Meydanı bana Bengladeş medyalarının trafiğini hatırlatıyor… Adana’nın tüm toplu taşıma araçları sanki bir keramt varmış gibi o kavşaktan geçiyor. Yazılarınızda bu konuyu da dile getirin lütfen..

Denizli Mahallesi ana cadde üzeri, karakolun karşı tarafları; bütünü ile, cadde işgal altındadır. Çağdaş bir mahalleye ve kente yakışmıyor. Gelin, hep beraber düzeltelim. Selam ve sevgilerimle.

MUSTAFA ÖZEN

Belediyelerin Merkezi Yönetim kıskacında olduğunu biliyoruz. Paraları yok, bunu da biliyoruz. Ancak, belirttiğiniz gibi,  park ve kaldırımların işgalden kurtarılması için ödeneğe mi ihtiyaç duyuyor belediyelerimiz? Sıkı bir denetimle, personelle  kaldırım ve parklar işgalden kurtarılabilir. Sayın belediye başkanları, zabıta müdürleri hiç mi kaldırımlarda yürümüyorlar ya da arabalarıyla geçerken görmüyorlar? Neden bu korumacılık, anlamak zor. Dörtyol ağzı, Çakmak, Özler, Abidinpaşa caddeleri, Büyüksaat, Küçüksaat kaldırımları ve parkları  resmen Ortadoğu ülkesi görünümüne bürünmüş. Sayın başkanları, bir Adanalı ve kendilerine destek olan bir vatandaş olarak  duyarlı olmaya çağırIyorum.(…)

SUDİ KANDİL

Üstadım, yerden göğe kadar haklısın. Kenan Evren Bulvarı semt pazarı yanı, Çaysüt ve Burcu Baharat önü tamamen tablacılara teslim edilmiş.

Zabıta şikayet üzerine geliyor, gelirken de siren çalınca tablacılar 5 metre ilerideki yan caddeye geçiyor. Zabıta gidince de herkes bıraktığı yere dönüyor. (…) Kladırımlarda yürüyemiyorsun.  Çöpleri, pislikleri de caba. Çukurove ve Büyükşehir bu iş birlikte çözülür ama maalesef olmuyor. Mutlu günler dilerim.

ZEYNEP ÇAVUŞOĞLU

Evet, muhalefet belediyeleri zor durumda. Yine de yaplıcak çok şey var.  Sanki sistemi biraz genişletmek gerek.

MEHMET CAN MENGÜÇ

Evet, doğru söz ama kim ne yapabilir? Kendileri başka şehirde mi yaşıyor, gidip gelirken gözlerni mi kapatıyorlar?  Neyse, hayırlısı olur inşallah.

MİLLİ KAMİL DEMİRAY

Toprağım, gerçekleri görmek kadar güzel bir şey var mı? Herşeyi görüp yazmışsın.

TUFAN ALTUNBÜKEN

Adana’mız magandalarla doldu. Klakson sesleri, kaldırımdan süratle giden motorsikletler, köşe başlarında ÇÖP yığınları , parklarda spor aletlerinin bakımsızlığı… Bazen aklıma takılıyor , acaba belediye personelleri özellikle belediye kötülensin diye çaba mı gösteriyor, anlamadım gitti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor