BELLİ; RÜZGAR ZEYDAN BEY’DEN YANA ESİYOR

Hemen söylemeyim ki, anketlere göz ucuyla bile bakmadım. Televizyonlarda her gün yayınlanan Seçim Meydan Savalarından etkilenmedim. Sokak sokak dolaşıp “Hemşerim, hemşirem Pazar günü kimi seçecen?” diye sormadım. Sosyal Medya denilen zıpır şey’de yazılıp çizilenleri dikkate almadım. Yine de anladım ki, rüzgar hep Zeydan Karalar’dan yana esmiş. Esmeyi de sürdürüyor.

Nasıl anladım, biliyor musunuz?

Tabii ki bilmiyorsunuz.

“Rüzgar Zeydan Karalar’dan yana sürüyor” deyince, bu iddiamı neye dayandırdığımı merak etmeniz olağan. Ben de olsam merak ederdim. Dedim ya, anket yok, istişare yok, tartışma yok, sosyal medya yorumu yok; yok oğlu yok!..

Rüzgarın ne yana estiğini lisede gördüğümüz fizik biliminden çıkardım. Nur içinde yatsın, Fizik Hocamız Havuç esaslı öğretmendi. Öğreten öğretmendi. Kimliğindeki adının Abdullah Necati Baycan olduğunu kendinden öğrenmiştik. Derse esprilerle başlar, bir güzel anlatırü ardından da işlediğimiz konuyu deneylerle pekiştirirdi.

Merhum öğretmenimden öğrendiklerim sayesindedir ki, rüzgarın ne yana esmiş ve esmekte olduğunu anlamam zor olmadı. Nasıl mı? Şöyle…

Bulvarlar, caddeler sökülüp dökülmüş afişler, kartelalar, bez gergilerle dolu. Hepsi de Zeydan Karalar’a ait. Diğer adayların tanıtım materyalleri sapa sağlam dururken sadece Zeydan Bey’inkiler rüzgarın kancalarına takılmış, bir o yana bir bu yana hareket halindeler. 

Allah’ıma çok şükür, Atatürk’e şükran; demokratik ülkede yaşıyoruz Seçim, demokrasinin temelini oluşturur. Yani ki, böyle bir zeminde kimse kimsenin tanıtım malzemelerine zarar vermez. Dolayısıyla, Zeydan Bey’e ait afişlerin, bezlerin rakip adaylar tarafından kasıtlı olarak koparıldığına imkanı yok ihtimal vermem, veremem…

Geriye ne kaldı? Rüzgar!.

Geçtiğimiz günlerde esen rüzgar fırtınamsı nitelikteydi ve tabii ne afiş bırakırdı ne kartela…

Şimdi yine soracaksınız; “Madem rüzgar diyorsun, diğerlerine neden dokunmadı ki?” diyeceksiniz. Haklısınız. Örneğin Sayın Sözlü’nün fotoğrafları her direkte, her ağaçta ve sapasağlam. Diğer adayların da, az da olsa, görebildiğim tanıtım malzemeleri sapasağlam duruyor.

İşte, ben de bu nedenle, ve sadece Zeydan Karalar’a ait olanlar yerinden sökülüp yerlerde süründüğü için, fizik bilgime dayanarak “Rüzgar” dedim. Anlayacağınız, Rüzgar Zeydan Karalar’dan yana esmiş ve esmeyi sürdürüyor.

31 Mart Yerel Seçim Bayramınız hayırlı-uğurlu kutlu olsun.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor