BİN KEZ YAZIKLAR OLSUN ADANA’DA KADIN MI YOK?

Anamız, banimiz, bacımız, kızımız…

Lafa gelince yere göğe sığdıramadığımız kadınların siyaset sahnesinden bu kadar uzak tutulmasını esefle, kızgınlıkla ve umutsuzlukla karşılıyorum.

Hadi “İçiniz elvermedi, başkan adaylarını erkeklerden seçtiniz” diyelim. İyi de, koskoca meclis üyelikleri listelerinde kadın ismi neden bu kadar az? Üç beş ismin belki biri, belki ikisi seçilebilecek sırada, diğerleri zaten şansını daha baştan yitirmiş.

O parti, bu parti, şu parti… Ayırım yapmıyorum. HDP’yi tenzih ederek söylüyorum, partilerimizin tamamı, levhalarının bir yanına kocaman bıyık resmi koyacak durumda. Demokrasi platformundaki varlığıyla umutlandğım İyi Parti ki, akıllı-aydın- deneyimli kadın tarafından kurulmuştur; bakıyorsunuz, listelerinde kadın ismi en az olanı.

Neden? Gerçekten, neden?..

Yukarıdan vaz geçtik. Adana’ya bakıyoruz.

Dünyanın en önemli anlaşması olan Kadeş Mutabakatına imza koyabilecek kudretli Puduhepa’yı Adana yetiştirdi beyler!..Kaç-Kaç Faciasında, namusunu ve çocuklarının canını kurtarmak için sepetsiz, selesiz, bohçasız dikenli yollara düşen Adanalı kadınların o kapkaranlık günlerini anımsayın (Kaç-kaç’ı bilmeyen parti idarecisi olacağına inanmak istemiyorum). Otla, ağaç kabuğuyla, köklerle çoluk çocuğunu besleyenler Adanalı kadınlar değil mi?

Dikkat ediniz; kentimizde kayıtlı dernek sayısı binin çok üstünde. Fakat sadece kadın çoğunluğunun yönettikleri faal…

Burada, hiç kimseyi taklit etmek için değil de, içimden geldiği için kocaman bir “Eyyyyy” çekiyorum:

Eyyyyy partilerin il-ilçe yöneticileri!..

Söyler misiniz lütfen;

Adana’da kadın mı yok?

Adana kadınları akılsız mı?

Adana kadınları konuşamaz mı?

Adana Kadınları mantıksız mı?

Adana kadınları rüşvetçi mi?

Adana kadınları fırsatçı mı, vicdansız mı, izansız mı, mizansız mı, haşa, namussuz mu?

Bu sorulardan tek bir tanesine “Evet” diyebiliyorsanız domino!..

Diyemezsiniz. Derseniz çarpılısınız.

Eeee!.. O zaman kadından niye ürküyorsunuz, niye çekiniyorsunuz?

Meclise girip te dünyalığını parlatma hevesinde olsanız, “Tamam…” diyeceğim, “Kadın vurguncuyu engeller” diyeceğim ama öyle olmadığınızı biliyor, en azından öyle bilmek istiyorum. Acaba, içgüdüsel hakaret-kavga-küfür hevesinizden mi çekiniyorsunuz?

Yazıklar olsun, bin kez yazıklar olsun!.. CHP ve İYİP’e milyon kez yazıklar olsun. HDP’ye bakın da, bu perspektif içinde kalarak ibret alın bari.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor