BİRİ ADANALI 3 ŞEHİT VERDİK

(HABER MERKEZİ)-Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütleriyle girilen sıcak temas sonucu  biri Adanalı olmak üzere  3 askerimiz şehit oldu.

Şehit Astsubay Üstçavuş Necedt Çalış’ın Adana’nın Ceyhan ilçesindeki baba evine acı haber yetkililer tarafından verildi. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, akraba ve komşuları aileye taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Çalış’ın 3 ay önce evlendiği ve eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu kahraman silah arkadaşlarımız Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış, Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz, Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş şehit olmuş, bir askerimiz de yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmişlerdir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı. Güler mesajında, “Kahraman silah arkadaşlarımız 26 Kasım 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor