BİRİ İHANETE BİRİ TECAVÜZE UĞRAMIŞ HİSSEDEN SAVCILAR

Adı Necati Daştan. .Adını vermediği bir Büyükşehirde başsavcının makamında oturuyor. Bir başka kentin başsavcısı da konuk olarak gelmiş.

Hakim Necati Daştan, sohbet sırasında  “Sayın başsavcılarım zamanında FETÖ’cü olan HSK üyeleri veya bakanlık üst düzey bürokratları sizden pek çok talepleri olmuştur. Örneğin katip, mübaşir alımı vs. siz de bunlara karşı çıkamayıp bunları aldınız ve şu an hepsi aramızda. Bu hususta kendinizin kullanıldığını düşünüyor musunuz?”

Ev sahibi başsavcı, ‘ben kendimi ihanete uğramış gibi hissediyorum’ derken, misafir olan başsavcı hemen atılıyor ve şunu söyle diyor;

‘Vallahi ben kendimi tecavüze uğramış gibi hissediyorum.’

Durum bu! Ama bakın hakim Necati Daştan, son noktayı nasıl koyuyor;

“Bir gün yargının gerçek tarihi yazıldığında kimlerin günahkar kimlerin kahraman olduğunu belki daha iyi anlayacağız.”

Evet.. Bir gün tarih yazıldığında kimlerin günahkar, kimlerin kahraman olduğunu, kimlerin ne istediyse verdiğini, devlet yönetiminin kimlere teslim edildiğini ve neden teslim edildiğini hep birlikte göreceğiz.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SİYASETİN VE SİYASETÇİNİN MANTIĞI BAZAN DURUYOR MU?

Son günlerde öyle konuşmalar izliyoruz ki, “Akıl tutulması” ile tarif edilecek cinsten değil..

Bazan diyoruz ki, “Siyasetin ve siyasetçinin mantığı bazan duruyor mu?”

Son Örnek;

Karataş Belediye Başkanı Boğaç Ünal, ilçedeki bir hizmet töreni sırasında Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a övgüler yağdırıyor. Seyhan Belediyesi’nin araç ve gereçleriyle Karataş’a büyük hizmetler getirdiğini, kendisine şükran borçlu olduklarını ve hem kendisi hem de Karataş halkı adına teşekkürler ettiğini söylüyor, “Zeydan abim” diye sözünü bağlıyor.

Ve aradan bir süre geçiyor. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, başarılı hizmetleri de gözönüne alınarak CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklanıyor.

Ancak, Karataş Belediye Başkanı Boğaç Ünal, kamuoyu araştırmalarında başarılı görülmeyip, aday gösterilmeyince suçluyu buluyor, bir toplantı düzenliyor ve neden aday gösterilmemesinin suçlusunu şöyle açıklıyor;

“ZEYDAN KARALAR SEN ALLAH MISIN?”

Gerçekten siyesetin ve siyasetçinin mantığı bazan duruyor..

…………..

ÖNCEDEN HABER VERİLEN OPERASYON OLUR MU HİÇ!

50 yıla dayanan bir gazetecilik hayatımız var. Bunun çok önemli bir bölümünü polis-adliye muhabirliğiyle geçirdik. Çok sayıda operasyonlarda gazeteci olarak bulunduk..

Operasyon öncesi Emniyet Müdürlüğünden toplantı yapılacağı haberi gelirdi.. Toplantının içeriği hakkında bilgi verilmezdi. Giderdik emniyete, kimin ne açıklama yapacağını merak ederdik. Yetkili, “Arkadaşlar önemli bir operasyon yapılacak, sizi o nedenle davet ettik” derlerdi ve biz o an bilgi alır, hazırlığımızı ona göre yapardık.

Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dün bir açıklamasını gördük ajanslarda. Şöyle diyor sayın Bakan;

“FETÖ’ye bir büyük operasyona daha hazırlanıyoruz. Bunları kazıyıp bitireceğiz bu ülkede.”

Hayret ettik.. Bir operasyon önceden bildirilir mi ? Bizim bildiğimiz operasyon kararları gizli alınır, uygulanır ve sonucu kamuoyuna açıklanır..

İnanın şaşırdık.. Bir davul-zurna eksik..

Bari, “Eyyy millet, duyduk duymadık demeyin. FETÖ örgütüne yönelik bir operasyon düzenliyoruz. Duyanlar duymayanlara söylesin” deseydiniz sayın Bakan!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor