BİZDE SİYASET BİR GARİP

Aynı ülkede yaşıyor isen, doğduğun kentte değil, doyduğun kentte yaşıyorsan “Sen yabancısın” böyle bir anlayış, dünyanın hiçbir eğitim görmüş, kültürlü, anlayışlı insanlarının bulunduğu ülkede söylenmez, söylenmesi ayıp sayılır.

Mesela, Adanalı Yusuf Halaçoğlu, geçmişte MHP’den Kayseri milletvekili adayı olmuş.. Dönemin, AK Parti Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yusuf Halaçoğlu’nu nasıl suçlamış ve “İthal aday” demiş.. Buyrun okuyalım;

“Herhalde 3 ayda, 6 ayda bir geliyor, geldiğinde de partili arkadaşlar ara sokaklarından getirip konuşturuyorlar, bir basın toplantısı yapıp gidiyor herhalde. İşte ithal milletvekili olursanız olacak bu. Kayseri’den haberiniz olmaz. Ne olduğunu bilmezsiniz. Birkaç kişiyle de muhabbeti vardır, orada yemek yemeye uğruyordur, sonra kalkıp gidiyordur. Onlar da o gazı veriyordur herhalde, ya biz burada doğduk, çocukluğumuz bu sokaklarda geçti” derken, “Bütün bunları hiç bilmeyeceksiniz, haberiniz olmayacak, büyük büyük konuşacaksınız, demek ki ithal milletvekilleri böyle oluyor. Kayseri’ye ne olur ithal milletvekili getirmeyin, Allah aşkına, haberi yok Kayseri’de insanların…” 

Okudunuz mu? Okudunuz..

Peki bu zat Kayserili mi? Kayserili..

Pekiii… Bugün AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı mı? Öyle! değil mi.

CHP’nin adayı olan Mansur Yavaş Ankaralı mı? Evet.. Şimdi Ankaralı Mansur Yavaş, Kayserili Mehmet Öz Haseki için yukarıdaki sözleri söylese haksız mı ?

Siyaset, uzun vadelidir ve dil, dikkatli kullanılmalıdır.

Buyrun işte, “Kayserili Mehmet Özhaseki’nin Ankara Belediye Başkanlığı’nda ne işi var? Yol bilmez, yolak bilmez” deme hakkı doğmuştur.

Velhasıl, bizde siyaset bir garip..

……….

ADANA’DA SİYASET ÖRNEK ALINMALIDIR

Siyasi parti liderleri birbirlerine veryansın ediyor.. Her alanda eleştiri dozunu giderek artırma yarışı başladı, zirve yakalanmak üzere..

Peki Adana’da durum ne? Adaylar çıktı meydana.. Ev ev, sokak sokak, ilçe ilçe geziyorlar..

Bugüne kadar Anakent Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den veya Zeydan Karalar’dan birbirleri hakkında herhangi bir suçlama duydunuz mu?

İkisi de bu memlekette Belediye Başkanlığı yaptı.. İkisi de iki ayrı partinin üyesi.. Üstelik biri sağda-biri solda!

Her ikisi de seçilmeleri halinde yapacakları hizmetleri anlatıyor. Soner Çetin’i CHP’nin Çukurova Belediye Başkanı olarak rakibi MHP’li Yusuf Baş hakkında olumsuz bir söz ettiğini duyan var mı? Ya da Yusuf Baş, Soner Çetin için olumsuz bir söz seyledi mi? Hayır..

Nezaketi ile tanınan CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay, hiç polemiklere girdi mi  AKP Seyhan adayı Fikret Yeni ile.. Veya karşıdan kendisine yönelik bir sataşma oldu mu?

Diğer ilçelerde de aynı görüntüler var.. Tüm adaylar halka gidiyor, yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlatıyor..

İşte bunun adı Demokrasidir, halka ve karşısındaki adaya saygıdır..

Tüm Belediye Başkan adaylarımızı kutluyoruz. Dileriz Türkiye’ye örnek olurlar. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor