BÖLGE BUGÜN 31 YAŞINDA

Tam 30 yıl önce.. Yani 4 Aralık 1989 günü BÖLGE gazetesi okurlarıyla tanıştı, bugün 31. Yılına girdi..

BÖLGE, Anamu’dan Van’a kadar uzanan bir günlük gazete olarak çıktı okurlarının karşısına. Ve okurlarından büyük destek aldı..Daha sonra PKK terörünün yoğunlaştığı, dağıtım araçlarının durdurulduğu, hatta yakıldığı bir dönem yaşanınca dağıtım alanımıza önce Gaziantep’e kadar, daha sonra Adana, Osmaniye ve ilçelerine kadar dağıtım ağımızı daralttık.

BÖLGE geride bıraktığı 30 yılda sadece gazetecilik yaptı, halkın sorunlarına çözüm yolları aradı, ama 1. Kuruluş yıldönümünün dışında, bir daha kutlama yapmadı. Çünkü, davetiye satarak gece düzenlemek bizim gazetecilik ilkelerimizle bağdaşmayan bir durumdu ve bu tutumumuzu 30 yıldır sürdürüyoruz.. 31.yılımızda da aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Çünkü gazetecinin davetiye satmasının etik kuralları aykırı olduğunu biliyoruz… Zira, davet ettiklerimizden davetiye parası istemek, hem davet ettiklerimize, hem gazeteci olarak mesleğimize saygısızlık olarak değerlendirdik.

Ama öğünerek belirtmek isteriz ki, geride bıraktığımız 30 yılda sadece habercilik yapmadık.. Adana’nın, Adana’da yaşayan gençlerin sorunlarıyla ilgili çabalarımız oldu..

Mesela, öğrencilerimiz için okullararası bilgi yarışmaları düzenledik.. Mesela gençlerimiz için mahalleler arası futbol turnuvaları düzenledik.. Mesela Çukobirlik üretime kapatılmasın, insanlar işssiz kalmasın diye kampanyalar başlattık, toplantılar yaptık.. Ne yazık ki, başarılı olamadık çünkü eski Sanayi Odası Başkanı ve  dönemin CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş Çukobirlik’in kapanmasını istiyordu.. Bazı gazeteler de aleyhimizde yayınlar yapıyordu..Adana Ekonomisi çökme durumuna gelmişti.. Geniş katılımlı EKONOMİ KURULTAYI düzenledik.. İşadamlarının da katıldığı toplantı.. Ekonomi’den Sorumlu eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez konuşmacı olarak katıldı, Türkiye ve Adana ekonomisi hakkında bilgiler verdi.. Son derece yararlı bir toplantıydı ama dönemin milletvekilleri (Halit Dağlı hariç) vehametin farkında bile olmadı.. Bugün Adana ekonomisi çöktü ise, sorumlularını Adana’da aramak gerek.

Altın Koza Kültür ve Film Festivali Düzce depremi nedeniyle iptal edilmiş, sonra tamamen yok edilmişti.. Büyük bir kamuoyu oluşturmaya ve Altın Koza’yı yeniden Adana’ya kazandırmak için çaba gösterdik.. Büyük kampanyalar yaptık.. Sinema oyuncularını, yapımcılarını, yazarlarını tüm masrafları BÖLGE gazetesi tarafından karşılanarak Adana’ya davet ettik.. Toplantılar yaptık, büyük bir kamuoyu oluşturduk.. Yine yerel gazetelerden bazıları bizi rant peşinde koşmakla suçladı.. Ama başardık.. Altın Koza’yı yeniden Adana’ya kazandırdık.. Bu yıl CORONA salgını nedeniyle tam anlamıyla yapılamadı, ancak devam edeceğinden hiç kuşkumuz yok.

BÖLGE 30 yıldır siz değerli okurlarımıza  haberlerde tarafsız, yorumlarda özgür gazete sunmaktadır.

Ve BÖLGE Gazetesi laik Cumhuriyeti kararlılıkla savunmaya, Atatürk ilke ve devrimlerine bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sadakatle bağlı kalacaktır.

BÖLGE’yi BÖLGE yapan tüm okurlarımıza teşekkürü borç biliyoruz..

SAYGILARIMIZLA

BÖLGE

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor