BÖLGE, ETKİLİ GAZETE

BÖLGE Gazetesi 30 yıldan buyana kesintisiz olarak okurlarıyla buluşuyor.. Görevinin gazetecilik olduğunu unutmadan, unutturmadan yayım hayatını tüm engellere rağmen sürdürmeyi başaran gazetelerden biri.. Kuruluş günü adı altında gece düzenlemeyen, davetiye satmayan, kapı kapı dolaşıp kuruluş günü kutlama ilanı istemeyen yanılmıyorsak BÖLGE tek gazete..

Haberde tarafsız, yorumda özgür gazetedir BÖLGE.Tüm  kurum kuruluşlar,  siyasi partiler ve Belediye Başkanları ile aynı mesafede duran, durmayı başaran bir gazetedir BÖLGE.

Yani gücünü, tarafsız haber ve uyarıcı,hata eleştirici ya da destekleyici  yorumlarıyla halkın gücünü arkasına alan gazetedir BÖLGE.

Pazartesi günü bir haber yayımladık manşetten..  ADANA’DA KAZ VADİSİ başlığıyla.. Hem okurlardan, hem bazı işadamlarından yağmur gibi telefonlar geldi bilgi alabilmek için.. Başta merkezi İstanbul’da olan gazetelerden KAZ VADİSİ’nin sahibi, adresi, varsa telefon numarası istendi, Türkiye genelinde haber –röportaj yapabilmek için..

Demek istediğimiz, BÖLGE Gazetesi’nin görevi haberciliktir.. Yani emek verilerek, araştırarak, kaynağına inerek yapılan haberciliktir BÖLGE’nin görevi.. Kısacası, BÖLGE bülten haberciliği yapmayan gazetedir.

Seyhan Belediye Başkanı sayın Akif Akay ile ilgili görüşlerimiz hiç olumsuz olmamıştır dürüstlüğü açısından. Ama eleştirilecek yönü yok mudur? Elbette her insanda olduğu gibi kendisinin de eleştirilecek yönleri vardır ve zaman zaman eleştiriliyor, eleştiriyoruz.. Eleştirilerimizde de cevap hakkının var olduğunu ısrarla belirtiyoruz.. Susmaması  gerektiğini, sustukça o var olan güveni hızla erittiğini belirtiyoruz, ama hala suskunluğunu koruyorsun..

   Diyorlar  ki, “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz”, diyorlar ki “Sükut ikrardır”

Akif bey, neden yazılı veya sözlü bir açıklama yapmazsınız? Bakın, şikayet Adana Demirspor Başkanı tarafından bile seslendirilmeye başlandı.. Basın bürosu  ya da Özel Kalem Müdürlüğü hiç mi o haber ya da yorumları size ulaştırmaz.. Ulaştırıyor ise, o gazeteleri kaldırıp bir tarafa mı atıyorsunuz?

Yani gazete ve gazetecileri ciddiye mi almıyorsunuz?

Oysa bizim kadar sizin de görevinizdir halkı aydınlatmak Akif bey!..

Siz halkın oyuyla gelen bir siyasisiniz Akif bey… Halkın oyuyla gelen halkı, basın-yayın aracılığıyla ya da bizzat toplantı yaparak, veya  ziyaret ederek bilgilendirmektir görevlerinizden biri de..

Yapacağınız açıklamalara sayfalarımız açık..

Bizi suçlayabilirsiniz de belgeli bir şekilde..

Ya da kendinizi savunabilirsiniz..

Haberlerimizi yazılı, ya da sözlü yalanlayabilirsiniz.

Biz de ya kendimizi savunur, haklılığımızı ispatlarız ya da haksız olduğumuzu kabul eder özür dileriz.

BÖLGE böyle bir gazetedir Akif bey!

Bizim de sizin de göreviniz halkı bilgilendirmektir..

NEDEN SUSUYORSUNUZ AKİF BEY!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor