BÖLGE KAMPANYA BAŞLATMIŞTI

Tarih 9 Nisan 2012.. BÖLGE gazetesi Çukobirlik”in üretime kapatılmaması için büyük kampanyalar açmış, toplantılar düzenlemiş, büyük bir kamuoyu oluşturmuştu..Gazete ve ajanslar bu girişimlerimizi şu şekilde değerlendirmişti;

Adana`daki Bölge gazetesinin bir süre önce başlattığı, “Çukobirlik üretime açılsın, işsizlere iş bulunsun, aileler yuvalarında mutlu olsun“ kampanyası çerçevesinde oluşturulan heyet, Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet Aşkar`ı ziyaret ederek karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. Komite üyeleri; kurumun daha etkin olmasını temenni ettiklerini ve bunun için çaba harcadıklarını belirtirlerken, Genel Müdür Ahmet Aşkar, iyi niyetli her öneri ve düşünceye saygı duyduklarını, yasal mevzuat dahilinde bunları değerlendirmeye alacaklarını söyledi.
Komite Başkanı Teyfik Kısacık, Sekreter Fethiye Atıl, üye Yılmaz Yalçınkaya ve Ayhan Barut ile Bölge gazetesi adına Nevzat Uçak`tan oluşan heyet, Çukobirlik Genel Müdürlüğü binasında gerçekleşen görüşmede, bu konuda şimdiye kadar yürütülen çalışmalar hakkında Genel Müdür Aşkar`a bilgi verdiler ve kurumun faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.
Ziyaret esnasında Başkan Teyfik Kısacık özetle, bir zamanlar Balkanların en büyük entegre tesislerine sahip olan kurumun yeniden o günlerdeki canlılığına kavuşmasını dilediklerini belirtirken, Sekreter Fethiye Atıl, ortak ilişkilerinin daha da geliştirilmesi yolunda çalışmalar yapılmasını temenni ettiklerini, heyetin hazırlayacağı ve ilgili yerlere ileteceği rapor üzerinde kurumla ortak çalışma isteklerini dile getirdi. Adana`nın işsizlik sıralamasında Şırnak`tan sonra 2. sırada yer aldığına dikkat çeken Ayhan Barut ise, Çukobirlik entegre tesislerinin bu nedenle önem arz ettiğini, bölgedeki bir çok insan gibi kendisinin de çiftçi çocuğu olmasından dolayı tahsilini kurum sayesinde yaptığını ifade etti.
Yılmaz Yalçınkaya da görüşme esnasında Çukobirlik ile gönül bağlarının bulunduğunu, sivil inisiyatif olarak kurum yöneticilerine destek olmayı arzuladıklarını ve buraların daha işlevsel olması için kamuoyu oluşturulmasında katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtirken, Nevzat Uçak Çukobirlik`in bölgenin ekonomik ve sosyal hayatı için çok önemli konuma sahip olduğunu söyledi. Uçak, “Adanaspor ve Adana Demirspor yıllar önce 1. Lig`de iken, kentimiz ekonomik ve sosyal açıdan olduğu kadar basın sektörü olarak da güçlü iken, tüm bu etkenlerin arkasında dolaylı olarak Çukobirlik`in desteği vardı. Çünkü kurumda çalışanlar, burayla iş yapanlar bu bölgenin insanları idi ve kazandıklarını burada harcıyorlardı. Şimdi tüm çabamız, bu ve benzeri güzide kurumların bölgemiz ekonomisine yine önemli katkılar sağlaması“ dedi.
Ziyaretlerinden ve kurumun daha iyi noktaya taşınması yolundaki çabalarından dolayı BÖLGE heyetine teşekkür eden Genel Müdür Ahmet Aşkar, kurum ve bugünkü faaliyetleri hakkında bilgi sunduktan sonra, kanun ve ana sözleşme çerçevesinde bugün ortak üreticilere en iyi şekilde kooperatifçilik hizmeti sunmaya çalıştıklarını, bunun dışında bir yönetim anlayışı sergilemelerinin mümkün olmadığını söyledi. Aşkar, birliğin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için yönetim ve idari kadro ile birlikte yoğun çaba harcadıklarını sözlerine ekledi.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor