Bozan: Sporun paydaşlarıyla ilişkileri geliştireceğiz

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyon’u Başkanı Dt. Ahmet Bozan, Eylül ayı içinde gerçekleştirilecek seçimlerde grupların değil kulüplerin ASKF’si olacaklarını söyledi.

Dt. Bozan, Denetleme Kurulu Başkanı Uğur Şekeroğlu ile birlikte BÖLGE GAZETESİ Genel Koordinatörü Nevzat Uçak’ı ziyaret ederek 3 yıllık görevi sürecince yaptıkları çalışmaları anlattı. Ayrıca, yeniden aday olduğunu ve projelerinden söz etti.

Eylül ayı içinde gerçekleştirilecek genel kurulda 600 delegenin oy kullanacağını, pandemi nedeniyle kulüplerin zor günler yaşadıklarını ifade eden Dt. Bozan, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Pandemi döneminde tüm kulüpleri ziyaret ederek başta maske ve temizlik ürünleri olmak üzere gıda paketleri de dağıttık. Geçmiş dönemlerde yerel yöneticilerin destekleriyle sağladığımız spor malzemeleri sadece futbol branşında faaliyet gösteren kulüplere dağıtılırdı. 3 yıllık görevimiz sırasında yüzme, salon sporları ve tüm kulüplere ayrım yapmadan malzeme dağıtımı gerçekleştirdik. Görevim sırasında kurumsallaşmaya önem verdik. Ayrıca, sporun paydaşları olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü, hakem ve antrenörler derneği, spor yazarları derneği ile ortaklaşa çalışmalar gerçekleştirdik ve ilişkilerimizi geliştirdik. Hepsinden öte şeffaflaşmaya önem verdik. Tüm gelişmeleri kulüplerimize internet ortamında anında bilgilendirdik. Geçmiş yıllara oranla yüzde 80 dolayında saha içinde ve dışında istenmeyen olayların yaşanmasını engelledik. Yarıda kalan maçımız olmadı. Burada, kulüp başkan ve yöneticileri, antrenör, hakem ve diğer görevlilerin de katkılarını inkar edemeyiz. Özetlemem gerekirse, grupların değil, kulüplerin ASKF’si olacağız.”

-SAĞLIK VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ SORUNUNU ÇÖZDÜK-

Futbol müsabakalarında yönetmelik gereği sağlık ve güvenlik görevlisi olmadan maçların oynanmayacağını anımsatan Dt. Bozan, “Sağlık görevlileri müsabakalara gelmeyerek bizleri geçmiş dönemlerde sıkıntıya düşürüyorlardı. Bunu önlemek için bizim dönemimizde büyük çaba göstererek Türkiye’de ilk sayılacak ‘Müsabaka Sağlıkçılar Derneği’ni (MUSADER) kurduk. Ayrıca, tüm maçlarımıza isim olarak güvenlik görevlileri atanıyor. Şimdilerde asla öyle bir sorun yaşamıyoruz. Yakın gelecekte ambulans sorunu da çözümleyeceğiz” diye konuştu.

-TESİS SIKINTISI YAŞIYORUZ-                                  

Adana’nın sanıldığı gibi tesis zengini olmadığının altını çizen Bozan, yeni stat, spor salonuna ihtiyaç bulunduğunu, bu konuda yerel yöneticilerin, Adana milletvekili, siyasiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerin de çaba göstermesini istedi.

Dt. Bozan, gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtarmanın reçetesinin spordan geçtiğini, yeni kulüplerin kurulduğunu, kendi tesisi bulunan kulüp sayısının artması için çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi. (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor