BU İMZA ÇOK ÖNEMLİ

Duvar haber sitesinin haberine göre, Fatma Nilgün Uçar, gözaltında dövülerek öldürülen Gazeteci Metin Göktepe davasında, adli tatil nedeniyle nöbetçi hakim olarak duruşmayı yönetmişti. Gazeteci Nazım Alpman o duruşmayı şöyle anlatmıştı:

Hatırlar mısınız, gazeteci Metin Göktepe öldürülmüş, faili yakalanmış ve yargı önüne çıkarılmıştı..

Önce, hikayemize  duvar gazetesinin haberinden başlayalım;

“O yargılamada iki hakimin görevliydi. Biri Kamil Şerif, diğeri Fatma Nilgün Uçar. Birinci hakim duruşma günleri öncesinde Afyon Valiliği’nde yapılan ‘gizli’ toplantılarda emniyet müdürünün sırtına vurarak ‘tutuklama vermeyeceksiniz değil mi, reis bey‘ demesini sineye çekmiş bir yargı mensubu olarak iki yıl tutuksuz kalmalarını sağlamıştı katillerin…

İkincisi, hakim Fatma Nilgün Uçar ise adli tatil döneminde mahkeme başkanı olarak çıktığı ilk duruşmada kaçak polisler için tutuklama kararı vermiş, ayrıca kastı aşan fiil ile değil, bilerek isteyerek canavarca hislerle adam öldürmekle yargılanmaları gerektiğine hükmetmişti!

Kadın yürekli bir hakimdi Fatma Nilgün Uçar!

Bu kararın ardından, Adalet Bakanlığı kararnamesi ile Afyon’da görev süresi dolmayan ve atama talebi de bulunmayan Fatma Nilgün Uçar Edirne’ye gönderildi. Atama kararnamesine, aynı yerde görev yapan kendisi gibi hakim olan eşi Hayati Uçar da dahil edildi.”

Peki o hakim Fatma Nilgün Uçar kim biliyor musunuz ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen bazbatanın üzerindeki iki imzadan birinin sahibi..

Helal olsun!.. Tüm baskılara rağmen adalet peşinde koşan bir yargıç, demokrasi peşinde koşan bir siyasetçiye kendi imzasını taşıyan mazbatayı veriyor..

“İyi günler göreceğiz çocuklar, güzel günler”

…………………………

AYNI GEMİDEKİLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ

Hiç yorum yapmayacağım.. Çünkü kahkahadan tuşlara basamıyorum..

 “Ne oluyor yahu?” diye sormayın, aşağıda aynı kapının bekçiliğini yapanlar, bugün birbirlerinin açığını açıklamaya başladılar..

Bakın, okuyun, ama siz de benim gibi kahkaha krizine girmeyin;

   Daha durun bakalım..Çorap söküğü daha yeni başladı..Bundan sonra seyreyleyin gümbürtüyü.. Herkes birbirinin açığını çarşaf çarşaf yayımlayacak, hiç şüpheniz olmasın..

  Eskiden polis, sorguya çektiği sanıklara “konuş” diye çıkışırdı, bunlara çıkışmaya da gerek yok. G

  Gönüllülük esasıyla konuşacaklar, “Belki paçayı kurtarırız” diye..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor