Bulut: 19 Mayıs halkın yeniden ayağa kalkışıdır

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

CHP’li Bulut’un mesajı: Milli mücadelenin başladığı 19 Mayıs, bir milletin yeniden doğuşu ve dirilişi, bağımsızlık ve özgürlük ateşiyle yanan mazlum bir halkın yeniden ayağa kalkışıdır.

‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 101 yıl önce bugün Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış ve bir ulusun makus talihini değiştirmiştir. Kurtuluş Savaşı’nda mazlum milletlere örnek olan bir mücadele veren milletimiz, ulusumuzun karanlık yolunu aydınlatmıştır.

Son yıllarda ulusumuzun içeride egemenliğimizin, dışarıda bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyet değerleri, sistematik bir şekilde belleklerden silinmeye, unutturulmaya, içi boşaltılmaya çalışılmaktadır. Cumhuriyetin, hukuk devletinin ve çoğulcu demokrasinin karşısındaki en büyük tehdit siyasi iktidarın dayattığı, Başkanlık sistemi adı altında tek adam yönetimidir. Ülkemizde baskıcı bir rejime karşı güçler ayrılığını, çoğulculuğu ve barış içinde bir arada yaşama kültürünü savunacak yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç vardır.

Atatürk’ün açtığı çağdaşlaşma yolundan ilerleyenlerin, geçmişinden güç alan, yüzü her zaman geleceğe dönük olanların partisi CHP olarak söz veriyoruz: Cumhuriyet meşalesini ilelebet yakacak, “özgürlük, adalet, refah ve barış” içinde, ortak bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.

Ulu Önder Atatürk, “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” demiştir ve 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir.

19 Mayıs’ın 101. yılında bize düşen en büyük görev,  Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda yorulmadan, usanmadan yürümektir.

Pandemi nedeniyle 19 Mayıs’ı meydanlarda doyasıya kutlayamayacak olsak da bu büyük bayramın sevgisini ve coşkusunu hep birlikte yüreklerimizde yaşayacağız.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; İlke ve devrimlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa olan sarsılmaz inancımızla Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor