Bulut: Cumhuriyeti kutlamak, Atatürk’ü anmak izne tabi değildir

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Cumhuriyeti kutlamak, Atatürk’ü anmak izne tabi değildir” dedi.

Bulut,  “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde on binlerce şehidimizin kanıyla kurulan Cumhuriyet, ekonomiden eğitime, tarımdan şehirciliğe, kültürden sanata bir milletin yeniden varoluş destanıdır.

29 Ekim, başta Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizin hatıraları önünde minnetle eğildiğimiz, emanetlerine her zaman sahip çıktığımızın, çıkacağımızın sözünü verdiğimiz bir gündür.

Ancak; içeride egemenliğimizin, dışarıda bağımsızlığımızın simgesi olan Cumhuriyet değerleri iktidar eliyle sistematik bir şekilde aşındırılmakta, Cumhuriyetin kurucu felsefesi ortadan kaldırmak istenmektedir.

Varlıklarını Cumhuriyete borçlu olan iktidar sahipleri bunu inkar ettiklerinin farkında bile değillerdir.

Kendileri kongre ve mitingleri serbestçe düzenlerken, pandemiyi bahane edip, milli bayramlarımıza yasak koyanlar şunu iyi bilmelidir ki, Cumhuriyet ilelebet var olacak, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığımız kararlılıkla sürecektir.

Cumhuriyeti tahrip etmek için uğraş verenler emellerine ulaşamayacaklardır.

Hiçbir güç, Cumhuriyetimizi kutlamamıza engel olamayacak, yasak koyamayacaktır. Yasak koymaya cüret edenler karşılarında kalplerinde Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi taşıyan  milyonları bulacaktır.

Cumhuriyeti kutlamak, Atatürk’ü anmak izne tabi değildir.

Biz bu yıl da kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizi ellerimizde bayrak, kalplerimizde Atatürk sevgisiyle sokağa dökülen yüz binlerce yurttaşımızla, meydanlarda, fener alaylarıyla, coşkuyla kutlayacağız.

Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bağımsızlık uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, minnetle anar, ulusumuzun ve tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım.

Cumhuriyetimizin 97. yılı Ulu Önder Atatürk’ün açtığı bağımsızlık yolunda yürüyen herkese kutlu olsun.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor